ZRAZY ZAWIJANE Z JAJKIEM
3 cienkie sznycle (z piersi kurczaka)
3 jajka na twardo
3 plastry szynki
cebula,3 łyżki keczupu, kilka cebulek, po 25 dag marchewki i groszku (może być mrożony) bulion, sól, pieprz, oregano, tymianek, liść laurowy.
W osolonej wodzie krótko obgotować pokrojone marchewki, groszek i cebulki osobno. Mięso delikatnie rozbić, posolić i popieprzyć. Każde jajko owinąć plastrem szynki, następnie sznyclem i związać nitką. Naczynie do pieczenia natłuścić, ułożyć pokrojoną
cebulę, wlać keczup i układać zrazy. Polać kilkoma łyżkami bulionu, posypać oregano, dodaćliść laurowy, tymianek. Piec 30 min w temp. 200 stopni, często podlewając.
Usunąć nitki, ułożyć zrazy na warzywach. Polać sosem z pieczenia.
SMACZNEGO!
Aby zagłosować na ten przepis, wyślij sms o treści NOLDN.15 na numer 7268. Cena: 2,44 zł brutto.
Zamknij