Składniki:
mix sałat: roszponka, endywia, radicchio rosso
ser feta
czerwona papryka
pomidorki cherry czerwone i pomarańczowe
mała biała cebulka
papryczka chilli
Dressing
trzy szczypty przyprawy KNORR Delikat z pietruszką i koperkiem
3 łyżki oliwy z oliwek extra vergine
1/4 łyżeczki miodu
sól
pieprz
łyżeczka posiekanej papryczki chilli
Przygotowanie:
- Mix sałat myjemy, suszymy najlepiej w wirówce do sałat. Wrzucamy do dużej miski. Dodajemy fetę pokrojoną w drobną kostkę.
Moja rada: kostkę sera feta warto wyciągnąć z lodówki 30 minut przez użyciem, wówczas nie będzie problemu z pokrojeniem jej w kostkę. Polecam.
- Czerwoną paprykę myjemy, osuszamy, oczyszczamy z gniazd nasiennych i kroimy w grubszą kostkę. Papryczkę chilli kroimy umytą i osuszoną w cienkie plasterki. Pomidorki myjemy, osuszamy i kroimy na ćwiartki. Warzywa dodajemy do sałat. Cebulkę kroimy w cienkie plasterki. Dodajemy do reszty.
- W shakerze do dressingów mieszamy oliwę, miód, koperkowo-pietruszkowy delikat, sól, pieprz i chilli. Sałatę polewamy sosem, delikatnie mieszamy.
Autor: Aneta Klimecka
Aby zagłosować na ten przepis, wyślij SMS o treści NOLNS.25 na numer 7268. Cena: 2,44 zł brutto. Każdy SMS daje Ci szansę na wygranie zestawu przypraw "Prymat"!
Zamknij