Blogi
»
Nasze najpyszniejsze sałatki - KONKURS!
|
paź 2024
|
|
Mo | Tu | We | Th | Fr | Sa | Su |
| 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 |
7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 |
14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 |
21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 |
28 | 29 | 30 | 31 | | | |
-
Nadesłane przez: ULA
dnia 17-05-2010 16:11
3 banany,
4 mandarynki,
puszka ananasów i jak ktoś woli to brzoskwinie,
1 duże jabłko,
cukier - według gustu
Banany pokroić w plasterki, mandarynki o kostkę (grubszą), ananasy lub brzoskwinie w kostkę, jabłko również w kostkę i pocukrować kto jak woli.
Autor: Natalia Dobek
Aby zagłosować na ten przepis, wyślij SMS o treści NOLNS.12 na numer 7268. Cena: 2,44 zł brutto. Każdy SMS daje Ci szansę na wygranie zestawu przypraw "Prymat"!
-
Nadesłane przez: ULA
dnia 17-05-2010 09:53
Składniki:
4 gniazdka tagliatelle szpinakowe
1/2 pęczka szparagów zielonych
50 g parmezanu (na pesto i do dekoracji)
natka pietruszki
2 ząbki czosnku
oliwa z oliwek extra vergine
sól
Przygotowanie:
- Makaron gotujemy według wskazań na opakowaniu.
- Umyte szparagi, od których odcinamy stwardniałe końcówki, gotujemy al dente na parze.
- W moździerzu ucieramy 2 ząbki czosnku ze szczyptą soli. Dodajemy umyte i osuszone liście pietruszki, starty parmezan oraz stopniowo oliwę, aby uzyskać gęsty, grudkowaty sos. Pesto przekładamy do miski.
- Gorący makaron dodajemy do pesto, delikatnie mieszamy. Dekorujemy główkami zielonych szparagów oraz płatami parmezanu.
Autor: Aneta Klimecka
Aby zagłosować na ten przepis, wyślij SMS o treści NOLNS.11 na numer 7268. Cena: 2,44 zł brutto. Każdy SMS daje Ci szansę na wygranie zestawu przypraw "Prymat"!
-
Nadesłane przez: ULA
dnia 17-05-2010 09:48
Składniki:
1 szklanka pełnoziarnistej kaszy kuskus
1 szklanka bulionu z kurczaka
koperek
mały zielony ogórek
8 łyżek greckiego jogurtu
4 ząbki czosnku
sól
pieprz
opcjonalnie kilka ugotowanych na parze fasolek szparagowych do ozdoby
Przygotowanie:
- Kaszę wsypujemy do miski, zalewamy wrzącym bulionem, dostawiamy na 5 minut. Rozdrabniamy widelcem.
- Jogurt mieszamy z umytym i posiekanym koperkiem oraz startym na drobnych oczkach obranym ogórkiem zielonym i przeciśniętym przez praskę czosnkiem. Mieszamy i doprawiamy.
- Jogurt dodajemy do kaszy kuskus i starannie mieszamy.
- Sałatkę podajemy na posiekanym koperku, formując na dużej łyżce masę, delikatnie dociskamy i ,,zdejmujemy" z łyżki.
Autor: Aneta Klimecka
Aby zagłosować na ten przepis, wyślij SMS o treści NOLNS.10 na numer 7268. Cena: 2,44 zł brutto. Każdy SMS daje Ci szansę na wygranie zestawu przypraw "Prymat"!
© 2008-2024 MedFood Group SA
Do góry
Chcesz być na bieżąco z Familie.pl?
zamknij
Dołącz do nas na Facebooku