3 marca 2010 00:14 | ID: 156829
3 marca 2010 00:19 | ID: 156830
3 marca 2010 09:22 | ID: 156955
25 maja 2010 19:40 | ID: 215705
W wielu krajach stosuje się dodawanie kwasu foliowego do mąki w celu zapobiegania wadom cewy nerwowej, między innymi bezmózgowiu, przepuklinom oponowym i jamistości rdzenia. W szpitalu Haukeland w Bergen w Norwegii przeanalizowano dotychczasowe dane na temat podawania zbyt dużej ilości kwasu foliowego i wysunięto wniosek, że wzbogacanie żywności kwasem foliowym okazało się wyraźnie zwiększać prawdopodobieństwo wytąpienia nowotworu i śmierci z tego powodu. Jednakże na pewne wyniki badań i tego co przyniesie nam życie będziemy musieli zaczekać jeszcze kilka lat. Swoją drogą, to nie warto przesadzać z czymkolwiek.
26 maja 2010 07:53 | ID: 215968
26 maja 2010 08:07 | ID: 215970
26 maja 2010 08:43 | ID: 215999
26 maja 2010 10:43 | ID: 216069
26 maja 2010 10:45 | ID: 216070
26 maja 2010 10:45 | ID: 216071
1 czerwca 2010 18:48 | ID: 219927
1 czerwca 2010 18:52 | ID: 219928
1 czerwca 2010 18:53 | ID: 219929
1 czerwca 2010 18:55 | ID: 219931
Nie masz konta? Zaloguj się, aby tworzyć nowe wątki i dyskutować na forum.