Co wpływa na podjęcie decyzji o zakupie żywności
Wiadomo, z ekupuje to, czego akurat potrzebuję. W większosci przypadków są to sprawdzone, te same produkty, wiec na pewno arka (choc niekoniecznie jej popularność jest tu ważna, a własne doświadczenia), na drugim miejscu jest cena - w dobie podwyżek, szczególnie.
my patrzymy na markę przewaznie niewazne ile kosztuje wazne aby był dobry producent wtedy mamay pewność ze jest dobre
marka i cena nie zawsze sa wyznacznikiem dobrej jakosci....
- Zarejestrowany: 03.11.2010, 19:55
- Posty: 4645
my patrzymy na markę przewaznie niewazne ile kosztuje wazne aby był dobry producent wtedy mamay pewność ze jest dobre
marka i cena nie zawsze sa wyznacznikiem dobrej jakosci....
marka,cena=smak
nie zawsze ale przeważnie
my patrzymy na markę przewaznie niewazne ile kosztuje wazne aby był dobry producent wtedy mamay pewność ze jest dobre
marka i cena nie zawsze sa wyznacznikiem dobrej jakosci....
marka,cena=smak
nie zawsze ale przeważnie
w zyciu sie z tym nie zgodze...
- Zarejestrowany: 20.02.2011, 19:09
- Posty: 13427
my patrzymy na markę przewaznie niewazne ile kosztuje wazne aby był dobry producent wtedy mamay pewność ze jest dobre
marka i cena nie zawsze sa wyznacznikiem dobrej jakosci....
marka,cena=smak
nie zawsze ale przeważnie
wiele marek "leci na opini"
albo wiele Polskich odpowiedników nie umywa się do oryginalu tzn np Polscie i Nimieckie nivea- marka ta sama , jakość?? bez porównania
- Zarejestrowany: 03.11.2010, 19:55
- Posty: 4645
my patrzymy na markę przewaznie niewazne ile kosztuje wazne aby był dobry producent wtedy mamay pewność ze jest dobre
marka i cena nie zawsze sa wyznacznikiem dobrej jakosci....
marka,cena=smak
nie zawsze ale przeważnie
w zyciu sie z tym nie zgodze...
TY nie a ja tak :)
my patrzymy na markę przewaznie niewazne ile kosztuje wazne aby był dobry producent wtedy mamay pewność ze jest dobre
marka i cena nie zawsze sa wyznacznikiem dobrej jakosci....
marka,cena=smak
nie zawsze ale przeważnie
w zyciu sie z tym nie zgodze...
TY nie a ja tak :)
hahaha cena produkcji twojej "markowej" zywnosci jest taka sma lub nizsza niz "nie-markowej" wiec nie rozumiem twojego toku rozumowania.
- Zarejestrowany: 03.11.2010, 19:55
- Posty: 4645
my patrzymy na markę przewaznie niewazne ile kosztuje wazne aby był dobry producent wtedy mamay pewność ze jest dobre
marka i cena nie zawsze sa wyznacznikiem dobrej jakosci....
marka,cena=smak
nie zawsze ale przeważnie
w zyciu sie z tym nie zgodze...
TY nie a ja tak :)
hahaha cena produkcji twojej "markowej" zywnosci jest taka sma lub nizsza niz "nie-markowej" wiec nie rozumiem twojego toku rozumowania.
cena produkci nie ma nic do rzeczy. Tobie moze smakiuja tansze np wyprodukowane dla Biedronki a mi nie. sa gorsze maja wiecej chemi i sa beznadziejne dla mnie np parówki Berlinki są dobre nie sa robione z ,,odpadów,, jak te tansze których nie tknę
cena produkci nie ma nic do rzeczy. Tobie moze smakiuja tansze np wyprodukowane dla Biedronki a mi nie. sa gorsze maja wiecej chemi i sa beznadziejne dla mnie np parówki Berlinki są dobre nie sa robione z ,,odpadów,, jak te tansze których nie tknę
widze, ze malo wiesz o produkcji zywnosci :)
i gdzie ja napisalam, ze mi smakuja tansze produkty?
- Zarejestrowany: 03.07.2009, 17:42
- Posty: 21159
Kupujemy to co nam smakuje! Nieważne czy z Biedronki, Lidla czy innego dyskontu! Cena też ogdgywa rolę ale po pierwsze smak:) I patrzymy na skład:)
- Zarejestrowany: 20.02.2011, 19:09
- Posty: 13427
my patrzymy na markę przewaznie niewazne ile kosztuje wazne aby był dobry producent wtedy mamay pewność ze jest dobre
marka i cena nie zawsze sa wyznacznikiem dobrej jakosci....
marka,cena=smak
nie zawsze ale przeważnie
w zyciu sie z tym nie zgodze...
TY nie a ja tak :)
hahaha cena produkcji twojej "markowej" zywnosci jest taka sma lub nizsza niz "nie-markowej" wiec nie rozumiem twojego toku rozumowania.
cena produkci nie ma nic do rzeczy. Tobie moze smakiuja tansze np wyprodukowane dla Biedronki a mi nie. sa gorsze maja wiecej chemi i sa beznadziejne dla mnie np parówki Berlinki są dobre nie sa robione z ,,odpadów,, jak te tansze których nie tknę
o przepraszam bardzo ale wszystkie parówki są z byle czego
no poza tymi ktore kosztują 70 zł za kg
- Zarejestrowany: 03.11.2010, 19:55
- Posty: 4645
my patrzymy na markę przewaznie niewazne ile kosztuje wazne aby był dobry producent wtedy mamay pewność ze jest dobre
marka i cena nie zawsze sa wyznacznikiem dobrej jakosci....
marka,cena=smak
nie zawsze ale przeważnie
w zyciu sie z tym nie zgodze...
TY nie a ja tak :)
hahaha cena produkcji twojej "markowej" zywnosci jest taka sma lub nizsza niz "nie-markowej" wiec nie rozumiem twojego toku rozumowania.
cena produkci nie ma nic do rzeczy. Tobie moze smakiuja tansze np wyprodukowane dla Biedronki a mi nie. sa gorsze maja wiecej chemi i sa beznadziejne dla mnie np parówki Berlinki są dobre nie sa robione z ,,odpadów,, jak te tansze których nie tknę
o przepraszam bardzo ale wszystkie parówki są z byle czego
no poza tymi ktore kosztują 70 zł za kg
nie wszystkie !!! napewno nie masz racji
- Zarejestrowany: 17.01.2010, 18:30
- Posty: 3823
Świeżość,Świeżość i jeszcze raz Świeżośc.
Jeżeli wędliny to tylko własnej roboty albo takie kupione od sprawdzonych gospodarzy.
- Zarejestrowany: 20.02.2011, 19:09
- Posty: 13427
my patrzymy na markę przewaznie niewazne ile kosztuje wazne aby był dobry producent wtedy mamay pewność ze jest dobre
marka i cena nie zawsze sa wyznacznikiem dobrej jakosci....
marka,cena=smak
nie zawsze ale przeważnie
w zyciu sie z tym nie zgodze...
TY nie a ja tak :)
hahaha cena produkcji twojej "markowej" zywnosci jest taka sma lub nizsza niz "nie-markowej" wiec nie rozumiem twojego toku rozumowania.
cena produkci nie ma nic do rzeczy. Tobie moze smakiuja tansze np wyprodukowane dla Biedronki a mi nie. sa gorsze maja wiecej chemi i sa beznadziejne dla mnie np parówki Berlinki są dobre nie sa robione z ,,odpadów,, jak te tansze których nie tknę
o przepraszam bardzo ale wszystkie parówki są z byle czego
no poza tymi ktore kosztują 70 zł za kg
nie wszystkie !!! napewno nie masz racji
to sprawdź kochana ile % mięsa zawierają twoje berlinki
- Zarejestrowany: 03.11.2010, 19:55
- Posty: 4645
wystarczajacą 71%
- Zarejestrowany: 20.02.2011, 19:09
- Posty: 13427
wystarczajacą 71%
a z czego to mięsko??
- Zarejestrowany: 14.06.2010, 21:25
- Posty: 10745
wystarczajacą 71%
a z czego to mięsko??
Ja nie chce tego wiedzieć...:)))chociaż nieee,ja już wiem z czego.....
- Zarejestrowany: 17.01.2010, 18:30
- Posty: 3823
Parówki to jakościowo najgorszy gatunek miesa podobnie jak konserwy mięsne(turystyczne) Robi sie je z resztek i odpadow roznych zwierzat rzeźnych. Mogą to być wymiona, swinskie ryje, pazury kurze. Nierzadkie sa ponoc praktyki mieszania odpadow roznych zwierzat np. kury, krowy, swini i potem sprzedawania ich pod nazwa: parowki z kurczaka.PARÓWKOM MÓWIĘ NIE.
Dla mnie najlepsze wędliny to wędliny własnej roboty tak jak napisałam wyżej.
- Zarejestrowany: 15.02.2011, 18:08
- Posty: 5072
Ja najpierw patrze na cene a potem na markę ale to nie we wszystkich produktach, niektóre kupuje drozej niektóre taniej. A parówki to lubie te z biedronki
- Zarejestrowany: 17.01.2010, 18:30
- Posty: 3823
Lista E najbardziej szkodliwych:
Konserwanty:
E-210-do E-219-rakotwórczy (syntetyczny dodatek do napojów gazowanych, konserw).
E-220-niszczy wit.B12, występuje w sokach owocowych i koncentratach, winie).
E-221 do E-227-zakłuca czynności jelit.
E-230 do E-233-powoduje zaburzenia funkcji skóry.
E-239-rakotwórczy
E-249 do E-252- dodawany do serów żółtych i topionych.
Lista E najmniej szkodliwych:
E-200 do E-203, dodawane do serów, margaryn.
E-236 do E-238, dodawane do soków owocowych, ryb wędzonych.
E-260 do E-283, dodawane do marynat.
Najniebezpieczniejsze substancje chemiczne dodawane do żywności to: benzoesan sodu, kwas sorbowy, dwutlenek siarki, tortrazyna, glutaminian sodu oraz azotyny ich pochodne. Substancje te mogą spowodować powstanie alergii, pokrzywkę, obrzęki naczyniowe, astmę, zapalenie błony śluzowej nosa.
E i (trzy cyfry)- jest to symbol syntetycznego dodatku zawartego w produkcie. Taki symbol zamieszcza się na etykiecie danego produktu.