2 kwietnia 2010 21:17 | ID: 184508
2 kwietnia 2010 21:18 | ID: 184509
2 kwietnia 2010 21:21 | ID: 184514
2 kwietnia 2010 21:22 | ID: 184516
2 kwietnia 2010 21:22 | ID: 184518
2 kwietnia 2010 21:22 | ID: 184519
2 kwietnia 2010 21:23 | ID: 184520
2 kwietnia 2010 21:27 | ID: 184524
2 kwietnia 2010 21:28 | ID: 184525
2 kwietnia 2010 21:28 | ID: 184527
2 kwietnia 2010 21:30 | ID: 184532
2 kwietnia 2010 21:33 | ID: 184536
2 kwietnia 2010 21:35 | ID: 184538
Wilgotny, kremowy i jak dla mnie, to pyszny:) Sernik ten piekę już od dobrych kilku lat i jeszcze mi się nie znudził. Zresztą nie tylko mnie, bo przepis na to ciasto przewija się po wielu blogach kulinarnych. A to oznacza, że nie tylko mnie ten serniczek smakuje:)
Składniki na ciasto:
Składniki na masę serową:
Składniki na bezę:
Wykonanie:
Do miski lub na stolnicę przesiać przez sito mąkę z proszkiem do pieczenia i cukrem pudrem. Do sypkich składników dodać margarynę i smalec, dobrze posiekać nożem. Następnie dodać żółtka i jajko i zagnieść ciasto. Dużą formę do pieczenia wyłożyć papierem pergaminowym. Ciastem wyłożyć dno i boki formy.
Ser, jaja, żółtka i cukier utrzeć mikserem, następnie cały czas ucierając dodawać stopniowo olej, budyń śmietankowy, proszek do pieczenia i mleko. Masa będzie płynna! Masę serową wylać na przygotowane wcześniej ciasto. Sernik włożyć do nagrzanego do temperatury 180oC piekarnika i piec 50 minut. Dobrze jest na początku około 30 minut podpiekać ciasto od spodu, a dopiero potem piec i dół i górę. Po około 50 minutach wyłożyć na wierzch sernika pianę ubitą z białek z cukrem kryształem. Ciasto pieczemy jeszcze około 15 minut.
Rosa na serniku pojawia się u mnie dopiero następnego dnia po upieczeniu ciasta.
2 kwietnia 2010 21:36 | ID: 184539
2 kwietnia 2010 21:55 | ID: 184559
2 kwietnia 2010 23:49 | ID: 184641
Wilgotny, kremowy i jak dla mnie, to pyszny:) Sernik ten piekę już od dobrych kilku lat i jeszcze mi się nie znudził. Zresztą nie tylko mnie, bo przepis na to ciasto przewija się po wielu blogach kulinarnych. A to oznacza, że nie tylko mnie ten serniczek smakuje:)
Składniki na ciasto:
Składniki na masę serową:
Składniki na bezę:
Wykonanie:
Do miski lub na stolnicę przesiać przez sito mąkę z proszkiem do pieczenia i cukrem pudrem. Do sypkich składników dodać margarynę i smalec, dobrze posiekać nożem. Następnie dodać żółtka i jajko i zagnieść ciasto. Dużą formę do pieczenia wyłożyć papierem pergaminowym. Ciastem wyłożyć dno i boki formy.
Ser, jaja, żółtka i cukier utrzeć mikserem, następnie cały czas ucierając dodawać stopniowo olej, budyń śmietankowy, proszek do pieczenia i mleko. Masa będzie płynna! Masę serową wylać na przygotowane wcześniej ciasto. Sernik włożyć do nagrzanego do temperatury 180oC piekarnika i piec 50 minut. Dobrze jest na początku około 30 minut podpiekać ciasto od spodu, a dopiero potem piec i dół i górę. Po około 50 minutach wyłożyć na wierzch sernika pianę ubitą z białek z cukrem kryształem. Ciasto pieczemy jeszcze około 15 minut.
Rosa na serniku pojawia się u mnie dopiero następnego dnia po upieczeniu ciasta.
3 kwietnia 2010 09:23 | ID: 184693
3 kwietnia 2010 10:09 | ID: 184714
3 kwietnia 2010 10:57 | ID: 184747
3 kwietnia 2010 22:20 | ID: 185049
Nie masz konta? Zaloguj się, aby tworzyć nowe wątki i dyskutować na forum.