kasianml napisał 2010-06-09 12:47:16ja najczesciej w sezonie truskawek pieke biszkopt, ukladam truskawki "polowki" i zalewam ostudzona galaretka - pycha!
A wczoraj forumowa nasza kumpela alanml zrobila sernik na zimno wlasnie z truskawek, nie wiem jak to smakuje bo mi nie dala hehe, nie bylo jeszcze gotowe, gdyz galaretka jeszcze nie stezala na ciescie. Oprzepis pytajcie ja, ja nie pamietam.
Melduję się.
3 kostki twarogu, mały jogurt naturalny, rozpusczona galaretka truskawkowa i łyżka żelatyny w 1 szklance wody, cukier lub olejek waniliowy. To wszystko miksujemy na gładką mase. Na dno tortownicy ladujemy truskawek ile się da, zalewamy masą, na wierzch znwu truskawki i galaretka. No palce lizać! A tak syte, że na śniadanie można zjeść.