12 kwietnia 2008 16:19 | ID: 318
16 kwietnia 2008 16:40 | ID: 388
16 kwietnia 2008 17:08 | ID: 391
17 kwietnia 2008 11:11 | ID: 406
3 lipca 2010 22:11 | ID: 244095
...
...nie podaję ilości - robiłam " na oko" :
..karkówkę pokroić w plastry, natrzeć przyprawami - odłożyć na 1-2 godz....
na gorącym tłuszczu zrumienić lekko opruszone w mące kawałki mięsa...
układać w naczyniu , wcześniej posmarowanym tłuszczem - ja dałam masełko..
wstawić do mocno nagrzanego piekarnika ...w międzyczasie udusić pokrojone pieczarki i cebulkę...przygotować sos z: maggi,octu winnego/może być zwykły/, przecieru pomidorowego, cukru i wody...
po ok. 1 godz. , na mięso wyłożyłam pieczarki z cebulką , polałam to sosikiem i jeszcze to dusiło się ponad pół godziny..
mięsko dusiło się w dużej formie żaroodpornej... od czasu, do czasu sprawdzałam i przykrywałam folią aluminową...
kilka minut przed wyjęciem posypałam zieleninką...
...było bardzo smaczne - polecam
!!!...
3 lipca 2010 22:14 | ID: 244100
...
3 lipca 2010 22:30 | ID: 244114
...
3 lipca 2010 22:31 | ID: 244115
3 lipca 2010 22:33 | ID: 244119
...
!...
3 lipca 2010 22:37 | ID: 244127
...
!...
5 sierpnia 2017 08:32 | ID: 1391821
To jest SUPER PRZEPIS - cos dla pijaków 
http://kulinarnesos.pl/2017/07/19/pijane-bajaderki/
Jakiś czas temu zrobiłam na imprezę do znajomych. Byli wniebowzięci!!!;D
Nie masz konta? Zaloguj się, aby tworzyć nowe wątki i dyskutować na forum.
Nie masz jeszcze konta na familie.pl?
Załóż je już teraz!