11 sierpnia 2009 16:26 | ID: 42182
Bardzo lubię.
Moja propozycja to: Fasolkę ugotować, najlepiej ją troszkę pociąć. Dodać kiełbaskę, lub mięsko, przyprawić ( majeranek świetnie się nadaje), dodac koncentrat pomidorowy i zagęścic jak się lubi. Generalnie to się robi jak młodą kapustkę w wersji fasolkowej
11 sierpnia 2009 17:43 | ID: 42209
. U mnie w domu to tylko z bułką tartą, synek zjada jej nieprawdopodobne ilości, zresztą my też. Na 3 osoby na raz zjadamy ok 2,5 kg.
11 sierpnia 2009 17:48 | ID: 42212
11 sierpnia 2009 17:54 | ID: 42215

11 sierpnia 2009 19:38 | ID: 42240
11 sierpnia 2009 19:40 | ID: 42241
13 sierpnia 2009 17:41 | ID: 42740
Dzięki za nowe przepisy;
A ja znalazłam sposób żeby fasolkę jadać również w zimie; za taką przemrożoną
nie przepadam więc gotuję ją w osolonej i lekko posłodzonej wodzie; tj. 1 dag soli i 2 dag cukru na 1 litr wody. Potem wyjmuję z wody i układam ciasno w słoiach
następnie zalewam tą zalewą w której się gotowała. Trzeba ja jeszcze tylko zawekować
i gotowe!
13 sierpnia 2009 20:20 | ID: 42763


14 sierpnia 2009 09:27 | ID: 42830
14 sierpnia 2009 11:08 | ID: 42862
Malwinka, to może mi doradzisz- chcę zrobić kilka obiadów w słoikach, żeby wziąć ze sobą na wyjazd i nie bawić się w gotowanie. Znaczy chodzi mi o jakieś sosy, może jakiś bigosik, jak to zawekować, żeby mi się nie popsuło? Kiedyś zawekowałam bigos z młodej kapusty, ale jednak mi spleśniał.
Może jakieś pomysły co można w takie słoiki wsadzić?
14 sierpnia 2009 11:33 | ID: 42874
14 sierpnia 2009 11:35 | ID: 42875
14 sierpnia 2009 14:19 | ID: 42910
14 sierpnia 2009 14:44 | ID: 42918
14 sierpnia 2009 14:50 | ID: 42920
16 sierpnia 2009 16:37 | ID: 43221
28 lipca 2016 23:38 | ID: 1333762
A fasolki szparagowej mamy teraz wysyp.. 
29 lipca 2016 16:00 | ID: 1333955
Dzięki za nowe przepisy; A ja znalazłam sposób żeby fasolkę jadać również w zimie; za taką przemrożoną nie przepadam więc gotuję ją w osolonej i lekko posłodzonej wodzie; tj. 1 dag soli i 2 dag cukru na 1 litr wody. Potem wyjmuję z wody i układam ciasno w słoiach następnie zalewam tą zalewą w której się gotowała. Trzeba ja jeszcze tylko zawekować i gotowe!Czy ją się pasteryzuje?
29 lipca 2016 16:47 | ID: 1333967
Bardzo lubię.
Moja propozycja to: Fasolkę ugotować, najlepiej ją troszkę pociąć. Dodać kiełbaskę, lub mięsko, przyprawić ( majeranek świetnie się nadaje), dodac koncentrat pomidorowy i zagęścic jak się lubi. Generalnie to się robi jak młodą kapustkę w wersji fasolkowej
Dzis mam tylko z wody ale to może być dobre!
29 lipca 2016 17:40 | ID: 1334000
A fasolki szparagowej mamy teraz wysyp.. 
my nie sadzilismy niestety :)
Nie masz konta? Zaloguj się, aby tworzyć nowe wątki i dyskutować na forum.
Nie masz jeszcze konta na familie.pl?
Załóż je już teraz!