Podzielcie się swoimi przepisami na faszerowane pomidory - mamy sezon więc produkty są wyśmienite.
Jakie macie pomysły na nadzienie do pomidorów?
14 lipca 2011 13:15 | ID: 587909
Uwielbiam pomidory faszerowane twarożkiem, szynką i szczypiorkiem. Można je wyczarować w parę minut.
Składnki:
4 duże pomidory
150 g(opakowanie) twarożku wiejskiego lub białego sera
2-3 łyżki posiekanego szczypiorku
2-3 palstry szynki
sól,pieprz
Pomidory parzymy, obieramy ze skóry. Górę pomidora odcinamy tak, aby powstał,,kapelusz". Delikatnie wycinamy szypułkę i miąższ. Twarożek mieszamy z szynką, szczypiorkiem i miąższem z pomidora, doprawiamy do smaku. Farszem napełanimy wnętrze pomidora i nakrywamy ,,kapeluszem".Smacznego:)
14 lipca 2011 17:13 | ID: 588213
Pomidorów za bardzo nie jadam to i przepisów nie znam...
14 lipca 2011 17:15 | ID: 588220
Uwielbiam pomidory faszerowane twarożkiem, szynką i szczypiorkiem. Można je wyczarować w parę minut.
Składnki:
4 duże pomidory
150 g(opakowanie) twarożku wiejskiego lub białego sera
2-3 łyżki posiekanego szczypiorku
2-3 palstry szynki
sól,pieprz
Pomidory parzymy, obieramy ze skóry. Górę pomidora odcinamy tak, aby powstał,,kapelusz". Delikatnie wycinamy szypułkę i miąższ. Twarożek mieszamy z szynką, szczypiorkiem i miąższem z pomidora, doprawiamy do smaku. Farszem napełanimy wnętrze pomidora i nakrywamy ,,kapeluszem".Smacznego:)
brzmi pysznie, musze wypróbować;)
14 lipca 2011 19:00 | ID: 588324
Nie faszerowałam pomidorów w ten sposób, co Ewelka, ale brzmi smacznie:))) Można by spróbować nafaszerować pomidory, tak jak pieczarki, mięskiem mielonym. Tylko czy w trakcie smażenia się nie rozpadną???
14 lipca 2011 19:38 | ID: 588352
jadłam pomidory faszerowane sałatką jarzynową , były pyszne ...
14 lipca 2011 22:15 | ID: 588556
POMIDORKI FASZEROWANE ORZECHAMI
Składniki:
- 8 pomidorów
- 1 duża marchewka
- 2 małe jabłka
- 10 dag selera
- 3 łyżki drobno posiekanych orzechów włoskich
- 2 łyżki soku wyciśniętego z cytryny
-1/2 szklanki gęstego majonezu
- sól,pieprz,cukier
Sposób przygotowania:
Pomidory umyj, osusz i odetnij ich górną część. Ostrożnie wykrój środki. Wydrążone pomidorki ustaw do góry dnem aby ociekły z resztek soku.
Marchew zetrzyj na drobnej tarce. Jabłka po usunięciu pestek pokrój w kosteczkę i skrop sokiem z cytryny. Seler obierz, zetrzyj na drobnej tarce i zanurz na kilka minut we wrzątku. Przełóż na sitko, po chwili wymieszaj z jabłkami i orzechami. Przypraw solą,pieprzem i cukrem. Odłóż łyżkę majonezu do dekoracji, resztę wymieszaj z pozostałymi składnikami.
Pomidory wypełnij farszem, oprósz stratą marchewka i przykryj odkrojonymi wierzchami.
14 lipca 2011 23:37 | ID: 588722
O rany, nigdy nie robiłam, ale jutro zaraz wypróbuję
14 lipca 2011 23:39 | ID: 588726
jadłam pomidory faszerowane sałatką jarzynową , były pyszne ...
Też takie jadłam :) Potwierdzam, że pyszne
14 lipca 2011 23:40 | ID: 588728
Uwielbiam pomidory faszerowane twarożkiem, szynką i szczypiorkiem. Można je wyczarować w parę minut.
Składnki:
4 duże pomidory
150 g(opakowanie) twarożku wiejskiego lub białego sera
2-3 łyżki posiekanego szczypiorku
2-3 palstry szynki
sól,pieprz
Pomidory parzymy, obieramy ze skóry. Górę pomidora odcinamy tak, aby powstał,,kapelusz". Delikatnie wycinamy szypułkę i miąższ. Twarożek mieszamy z szynką, szczypiorkiem i miąższem z pomidora, doprawiamy do smaku. Farszem napełanimy wnętrze pomidora i nakrywamy ,,kapeluszem".Smacznego:)
brzmi pysznie, musze wypróbować;)
Super przepis;) Ja wypróbuję, ale bez tego szczypiorku
18 lipca 2011 15:08 | ID: 591218
Ja bym pomidory nadziała fetą lub bryndzą - spróbuję w przyszły weekend. I dam Wam znać jak wyszły :)
Nie masz konta? Zaloguj się, aby tworzyć nowe wątki i dyskutować na forum.