Jadacie dziczyznę lub inne mniej popularne mięso (inne niż pochodzące od krów, świń i kurczaków)?
Kiedyś nie byłam przekonana, do tego typu mięs. Szczerze mówiąc nawet nie wiem dlaczego. Jednak ostatnio zaczęliśmy z mężem próbować i jestesmy zachwyceni. Gdy jest jakaś większa okazja rodzinna staramy się przygotować obiad właśnie z takiego mięsa. Po pierwsze jako ciekawostkę kulinarną, po drugie lubimy poznawać nowe smaki, po trzecie takie mięso jest dużo zdrowsze od wołowiny lub wieprzowiny gdyż zwierzak żywił się naturalnie tym co znalazł w lesie.
Na razie mamy zaliczony drób - kaczkę, gęś i ostatnio bażanta. Gęsina nie zrobiła na mnie takiego wrażenia jakiego się spodziewałam, może dlatego że była źle przyżądzona (byliśmy zaproszeni na obiad a mięso zostalo po prostu upieczone w piekarniku bez żadnych dodatków). Za to w bażancie jestem zakochana. W połączeniu z pieczonymi winogronami smakuje rewelacyjnie. Coś pomiedzy kaczką a indykiem.