Tanie i smaczne obiady. - Forum
Znajdź nas na

Tworzymy społeczność rodziców

Wątek

Tanie i smaczne obiady.

54odp.
Strona 2 z 3
Odsłon wątku: 14394
Użytkownik usunięty
    • Zgłoś naruszenie zasad
    6 lutego 2012, 17:40 | ID: 741187

    Zanetka mnie zainspirowała wątkiem : https://www.familie.pl/Forum-5-89/m741080-2,Do-wyplaty-jeszcze-kilka-dni.html

    Więc jak zaoszczędzić na obiadkach?

    Co proponujecie na tani, a smaczny obiadek?

     

    U mnie na pierwszym miejscu rosołek. Na wołowinie nie lubimy, więc gotuje na kurczaczku. Skrzydełka, czy korpusik.

    A na drugi dzien pomidorówka.

     

    Poza tym kotelty ziemniaczane! Hit! :)

     

    Jakies pomysły?

    Avatar użytkownika Sonia
    SoniaPoziom:
    • Zarejestrowany: 06.01.2010, 15:15
    • Posty: 112855
    21
    • Zgłoś naruszenie zasad
    6 lutego 2012, 19:46 | ID: 741316
    centaurek (2012-02-06 20:42:50)
    Sonia (2012-02-06 20:38:54)
    centaurek (2012-02-06 20:36:26)

    O, mam - kasza i gulasz z serduszek + ogórek kiszony.

    też super. Albo zasmażane żołądki z kaszą.


    Albo fasolowa na kurzych łapkach- tylko niekażdy je lubi.

    Albo płucka z ziemniakami i kapustą kiszoną....

    Ja akurat lubię, ale chłopaki nie ruszą:(((

    Albo kapusta kiszona na świńskich nóżkach z kaszą i do tego ''zaskważone'' ziemniaczki.

    Użytkownik usunięty
      22
      • Zgłoś naruszenie zasad
      6 lutego 2012, 19:49 | ID: 741323

      Pizza- spód + czyszczenie lodówki:))

      Avatar użytkownika Marietka
      MarietkaPoziom:
      • Zarejestrowany: 29.01.2012, 20:55
      • Posty: 28005
      23
      • Zgłoś naruszenie zasad
      6 lutego 2012, 19:51 | ID: 741325
      asiawojtek karolcia (2012-02-06 19:13:40)
      Lena (2012-02-06 19:02:42)

      - Kopytka! to przecież tylko przyprawy, ziemniaki i mąka (choć słyszałam, że się jajko czasem daje - nie wiem) a takie pyszne.

      - Krupnik - nie na mięsie, ale na startych warzywach (marchew, pietruszka, seler) i odrobinie masła. Taki najlepszy.

      - Wegetariańskie leczo - podsmażona cebulka, cukinia i pomidory plus przyprawy. Do podania chlebek

      - Schab z zupą cebulową Nie wiem, czy ktoś z Was robił, ale ja uwielbiam i wierzcie albo nie, potrzebny będzie tylko schab (0.5 kg lub troszkę więcej) i dwie zupy cebulowe knorr z proszku. I naczynie żaroodporne. Kroimy schab na plasterki, zupę (proszek) wrzucamy do szklanki, zalewamy proszek mlekiem, mieszamy, polewamy schab i schab do piekarnika. Nic nie trzeba doprawiać.

      brzmi smakowicie! Trzeba będzie spróbować! 


      NA ile do piekarnika?

      tez mi sie w oczy to rzucilo- i ja wyprobuje na bank

      Użytkownik usunięty
        24
        • Zgłoś naruszenie zasad
        6 lutego 2012, 20:00 | ID: 741343
        centaurek (2012-02-06 20:07:28)
        apis74 (2012-02-06 20:03:38)
        centaurek (2012-02-06 18:45:35)

        Ziemniaki z kefirem albo maślanką - mogę jeść i jeść

         

        Takie danie sprawdza się świetnie, ale... latem :) Zimą wolę coś rozgrzewajacego :)

        Jak Sonia wyżej napisała - jaja sadzone i do tego ziemniaki z folii z piekarnika


        O takie jedzonko to "owszem, owszem, tak, tak, tak" :)

        Użytkownik usunięty
          25
          • Zgłoś naruszenie zasad
          6 lutego 2012, 20:05 | ID: 741353
          Marietka (2012-02-06 20:51:05)
          asiawojtek karolcia (2012-02-06 19:13:40)
          Lena (2012-02-06 19:02:42)

          - Kopytka! to przecież tylko przyprawy, ziemniaki i mąka (choć słyszałam, że się jajko czasem daje - nie wiem) a takie pyszne.

          - Krupnik - nie na mięsie, ale na startych warzywach (marchew, pietruszka, seler) i odrobinie masła. Taki najlepszy.

          - Wegetariańskie leczo - podsmażona cebulka, cukinia i pomidory plus przyprawy. Do podania chlebek

          - Schab z zupą cebulową Nie wiem, czy ktoś z Was robił, ale ja uwielbiam i wierzcie albo nie, potrzebny będzie tylko schab (0.5 kg lub troszkę więcej) i dwie zupy cebulowe knorr z proszku. I naczynie żaroodporne. Kroimy schab na plasterki, zupę (proszek) wrzucamy do szklanki, zalewamy proszek mlekiem, mieszamy, polewamy schab i schab do piekarnika. Nic nie trzeba doprawiać.

          brzmi smakowicie! Trzeba będzie spróbować! 


          NA ile do piekarnika?

          tez mi sie w oczy to rzucilo- i ja wyprobuje na bank

          próbujcie dziewczyny, jeszcze się nie zdarzyło, żeby komuś nie posmakowało :))

          Avatar użytkownika Marietka
          MarietkaPoziom:
          • Zarejestrowany: 29.01.2012, 20:55
          • Posty: 28005
          26
          • Zgłoś naruszenie zasad
          6 lutego 2012, 20:06 | ID: 741355
          Lena (2012-02-06 21:05:10)
          Marietka (2012-02-06 20:51:05)
          asiawojtek karolcia (2012-02-06 19:13:40)
          Lena (2012-02-06 19:02:42)

          - Kopytka! to przecież tylko przyprawy, ziemniaki i mąka (choć słyszałam, że się jajko czasem daje - nie wiem) a takie pyszne.

          - Krupnik - nie na mięsie, ale na startych warzywach (marchew, pietruszka, seler) i odrobinie masła. Taki najlepszy.

          - Wegetariańskie leczo - podsmażona cebulka, cukinia i pomidory plus przyprawy. Do podania chlebek

          - Schab z zupą cebulową Nie wiem, czy ktoś z Was robił, ale ja uwielbiam i wierzcie albo nie, potrzebny będzie tylko schab (0.5 kg lub troszkę więcej) i dwie zupy cebulowe knorr z proszku. I naczynie żaroodporne. Kroimy schab na plasterki, zupę (proszek) wrzucamy do szklanki, zalewamy proszek mlekiem, mieszamy, polewamy schab i schab do piekarnika. Nic nie trzeba doprawiać.

          brzmi smakowicie! Trzeba będzie spróbować! 


          NA ile do piekarnika?

          tez mi sie w oczy to rzucilo- i ja wyprobuje na bank

          próbujcie dziewczyny, jeszcze się nie zdarzyło, żeby komuś nie posmakowało :))


          Pawel juz powiedzial ze w  srode na obiadek zyczy to sobie.

          Użytkownik usunięty
            27
            • Zgłoś naruszenie zasad
            6 lutego 2012, 20:06 | ID: 741356
            Lena (2012-02-06 19:02:42)

            - Kopytka! to przecież tylko przyprawy, ziemniaki i mąka (choć słyszałam, że się jajko czasem daje - nie wiem) a takie pyszne.

            - Krupnik - nie na mięsie, ale na startych warzywach (marchew, pietruszka, seler) i odrobinie masła. Taki najlepszy.

            - Wegetariańskie leczo - podsmażona cebulka, cukinia i pomidory plus przyprawy. Do podania chlebek

            - Schab z zupą cebulową Nie wiem, czy ktoś z Was robił, ale ja uwielbiam i wierzcie albo nie, potrzebny będzie tylko schab (0.5 kg lub troszkę więcej) i dwie zupy cebulowe knorr z proszku. I naczynie żaroodporne. Kroimy schab na plasterki, zupę (proszek) wrzucamy do szklanki, zalewamy proszek mlekiem, mieszamy, polewamy schab i schab do piekarnika. Nic nie trzeba doprawiać.

            Z zupa cebulowa robie karczek,zamiast mleka kwaskawa smietana.Bardzo dobre danie,lecz do najtanszych nie nalezy.

            Użytkownik usunięty
              28
              • Zgłoś naruszenie zasad
              6 lutego 2012, 20:20 | ID: 741369
              joannasrs (2012-02-06 21:06:44)
              Lena (2012-02-06 19:02:42)

              - Kopytka! to przecież tylko przyprawy, ziemniaki i mąka (choć słyszałam, że się jajko czasem daje - nie wiem) a takie pyszne.

              - Krupnik - nie na mięsie, ale na startych warzywach (marchew, pietruszka, seler) i odrobinie masła. Taki najlepszy.

              - Wegetariańskie leczo - podsmażona cebulka, cukinia i pomidory plus przyprawy. Do podania chlebek

              - Schab z zupą cebulową Nie wiem, czy ktoś z Was robił, ale ja uwielbiam i wierzcie albo nie, potrzebny będzie tylko schab (0.5 kg lub troszkę więcej) i dwie zupy cebulowe knorr z proszku. I naczynie żaroodporne. Kroimy schab na plasterki, zupę (proszek) wrzucamy do szklanki, zalewamy proszek mlekiem, mieszamy, polewamy schab i schab do piekarnika. Nic nie trzeba doprawiać.

              Z zupa cebulowa robie karczek,zamiast mleka kwaskawa smietana.Bardzo dobre danie,lecz do najtanszych nie nalezy.

              Można śmietanę, ale z mlekiem jest mniej kaloryczne (daję takie mleko 1%) a smak identyczny. no to po co ładować kalorie. oprócz zupy trzeba tylko 0.5kg mięsa, na naszą dwójkę był obiad na 2 dni spokojnie i resztka 3 dnia została - więc nie powiedziałabym, że danie drogie.

              Avatar użytkownika Wxxx
              WxxxPoziom:
              • Zarejestrowany: 17.12.2009, 20:50
              • Posty: 9899
              29
              • Zgłoś naruszenie zasad
              6 lutego 2012, 21:43 | ID: 741430

              Chyba sobie ten wątek wydrukuję, tyle tu fajnych pomysłów, ja zawsze mam problemy z obiadami

              Użytkownik usunięty
                30
                • Zgłoś naruszenie zasad
                6 lutego 2012, 21:57 | ID: 741440
                centaurek (2012-02-06 20:36:26)

                O, mam - kasza i gulasz z serduszek + ogórek kiszony.

                uwielbiam.

                Użytkownik usunięty
                  31
                  • Zgłoś naruszenie zasad
                  6 lutego 2012, 21:59 | ID: 741441
                  Lena (2012-02-06 21:05:10)
                  Marietka (2012-02-06 20:51:05)
                  asiawojtek karolcia (2012-02-06 19:13:40)
                  Lena (2012-02-06 19:02:42)

                  - Kopytka! to przecież tylko przyprawy, ziemniaki i mąka (choć słyszałam, że się jajko czasem daje - nie wiem) a takie pyszne.

                  - Krupnik - nie na mięsie, ale na startych warzywach (marchew, pietruszka, seler) i odrobinie masła. Taki najlepszy.

                  - Wegetariańskie leczo - podsmażona cebulka, cukinia i pomidory plus przyprawy. Do podania chlebek

                  - Schab z zupą cebulową Nie wiem, czy ktoś z Was robił, ale ja uwielbiam i wierzcie albo nie, potrzebny będzie tylko schab (0.5 kg lub troszkę więcej) i dwie zupy cebulowe knorr z proszku. I naczynie żaroodporne. Kroimy schab na plasterki, zupę (proszek) wrzucamy do szklanki, zalewamy proszek mlekiem, mieszamy, polewamy schab i schab do piekarnika. Nic nie trzeba doprawiać.

                  brzmi smakowicie! Trzeba będzie spróbować! 


                  NA ile do piekarnika?

                  tez mi sie w oczy to rzucilo- i ja wyprobuje na bank

                  próbujcie dziewczyny, jeszcze się nie zdarzyło, żeby komuś nie posmakowało :))

                  zrobię jutro. Tylko nie mam w lodówce schabu, mam karkówkę. Też powinna być dobra czy się mylę?

                  Użytkownik usunięty
                    32
                    • Zgłoś naruszenie zasad
                    6 lutego 2012, 22:03 | ID: 741443
                    asiawojtek karolcia (2012-02-06 22:59:30)
                    Lena (2012-02-06 21:05:10)
                    Marietka (2012-02-06 20:51:05)
                    asiawojtek karolcia (2012-02-06 19:13:40)
                    Lena (2012-02-06 19:02:42)

                    - Kopytka! to przecież tylko przyprawy, ziemniaki i mąka (choć słyszałam, że się jajko czasem daje - nie wiem) a takie pyszne.

                    - Krupnik - nie na mięsie, ale na startych warzywach (marchew, pietruszka, seler) i odrobinie masła. Taki najlepszy.

                    - Wegetariańskie leczo - podsmażona cebulka, cukinia i pomidory plus przyprawy. Do podania chlebek

                    - Schab z zupą cebulową Nie wiem, czy ktoś z Was robił, ale ja uwielbiam i wierzcie albo nie, potrzebny będzie tylko schab (0.5 kg lub troszkę więcej) i dwie zupy cebulowe knorr z proszku. I naczynie żaroodporne. Kroimy schab na plasterki, zupę (proszek) wrzucamy do szklanki, zalewamy proszek mlekiem, mieszamy, polewamy schab i schab do piekarnika. Nic nie trzeba doprawiać.

                    brzmi smakowicie! Trzeba będzie spróbować! 


                    NA ile do piekarnika?

                    tez mi sie w oczy to rzucilo- i ja wyprobuje na bank

                    próbujcie dziewczyny, jeszcze się nie zdarzyło, żeby komuś nie posmakowało :))

                    zrobię jutro. Tylko nie mam w lodówce schabu, mam karkówkę. Też powinna być dobra czy się mylę?

                    Myślę, że będzie równie dobra. Ja karkówkę w plastrach bądź w całości solę, doprawiam pieprzem, liściem laurowym i tymiankiem, zostawiam na noc, na drugi dzień do piekarnika w rękaw foliowy lub naczynie żaroodporne i obiad mamy spokojnie na 2-3 dni ;)

                    Ostatnio edytowany: 06.02.2012, 22:04, przez: nat23
                    Użytkownik usunięty
                      33
                      • Zgłoś naruszenie zasad
                      6 lutego 2012, 22:05 | ID: 741445
                      nat23 (2012-02-06 23:03:34)
                      asiawojtek karolcia (2012-02-06 22:59:30)
                      Lena (2012-02-06 21:05:10)
                      Marietka (2012-02-06 20:51:05)
                      asiawojtek karolcia (2012-02-06 19:13:40)
                      Lena (2012-02-06 19:02:42)

                      - Kopytka! to przecież tylko przyprawy, ziemniaki i mąka (choć słyszałam, że się jajko czasem daje - nie wiem) a takie pyszne.

                      - Krupnik - nie na mięsie, ale na startych warzywach (marchew, pietruszka, seler) i odrobinie masła. Taki najlepszy.

                      - Wegetariańskie leczo - podsmażona cebulka, cukinia i pomidory plus przyprawy. Do podania chlebek

                      - Schab z zupą cebulową Nie wiem, czy ktoś z Was robił, ale ja uwielbiam i wierzcie albo nie, potrzebny będzie tylko schab (0.5 kg lub troszkę więcej) i dwie zupy cebulowe knorr z proszku. I naczynie żaroodporne. Kroimy schab na plasterki, zupę (proszek) wrzucamy do szklanki, zalewamy proszek mlekiem, mieszamy, polewamy schab i schab do piekarnika. Nic nie trzeba doprawiać.

                      brzmi smakowicie! Trzeba będzie spróbować! 


                      NA ile do piekarnika?

                      tez mi sie w oczy to rzucilo- i ja wyprobuje na bank

                      próbujcie dziewczyny, jeszcze się nie zdarzyło, żeby komuś nie posmakowało :))

                      zrobię jutro. Tylko nie mam w lodówce schabu, mam karkówkę. Też powinna być dobra czy się mylę?

                      Myślę, że będzie równie dobra. Ja karkówkę w plastrach bądź w całości solę, doprawiam pieprzem, liściem laurowym i tymiankiem, zostawiam na noc, na drugi dzie do piekarnika w rękaw foliowy lub naczynie żaroodporne i obiad mamy spokojnie na 2-3 dni ;)

                      Robiłam podobnie jak Ty.


                      Tyle,że u Nas to jedzenie z rękawa już się przejadło.

                      Użytkownik usunięty
                        34
                        • Zgłoś naruszenie zasad
                        6 lutego 2012, 22:14 | ID: 741452

                        Tanim i smacznym obiadem jest zupa ziemniaczana:
                        - ziemniaki pokrojone (połowa garnka) w kostkę gotować z solą, 
                        - kiełbasę (może być kilkudniowa, której nikt już nie chce zjeść) pokroić w kostkę - podsmażyć
                        - jedną dużą cebulkę pokroić i również podsmażyć
                        - zrobić kluski, 1 jajko, mąka i szczypta soli - zagnieść, formować wałki, kroić i wrzucać do zagotowanych miękkich ziemniaków
                        Oczywiście podsmażoną kiełbaskę i cebulę dodajemy do zupy. Doprawiamy do smaku vegetą lub maggi, nastepnie pokrojoną drobno piertuszkę. Ja lubię w wersji ze śmietaną 12% lub 18%, dobrze smakuje bez śmietany :)

                        Taką zupę gotuję raz w tygodniu, przepadam za nią.

                        Zapomniałam dodać, że ugotowane ziemniaki można troszkę "rozgnieść".

                        Avatar użytkownika Wxxx
                        WxxxPoziom:
                        • Zarejestrowany: 17.12.2009, 20:50
                        • Posty: 9899
                        35
                        • Zgłoś naruszenie zasad
                        6 lutego 2012, 22:22 | ID: 741460
                        nat23 (2012-02-06 23:14:06)

                        Tanim i smacznym obiadem jest zupa ziemniaczana:
                        - ziemniaki pokrojone (połowa garnka) w kostkę gotować z solą, 
                        - kiełbasę (może być kilkudniowa, której nikt już nie chce zjeść) pokroić w kostkę - podsmażyć
                        - jedną dużą cebulkę pokroić i również podsmażyć
                        - zrobić kluski, 1 jajko, mąka i szczypta soli - zagnieść, formować wałki, kroić i wrzucać do zagotowanych miękkich ziemniaków
                        Oczywiście podsmażoną kiełbaskę i cebulę dodajemy do zupy. Doprawiamy do smaku vegetą lub maggi, nastepnie pokrojoną drobno piertuszkę. Ja lubię w wersji ze śmietaną 12% lub 18%, dobrze smakuje bez śmietany :)

                        Taką zupę gotuję raz w tygodniu, przepadam za nią.

                        Zapomniałam dodać, że ugotowane ziemniaki można troszkę "rozgnieść".

                        Na pewno wypróbuję w najbliższym czasie

                        Avatar użytkownika Maniuśka
                        ManiuśkaPoziom:
                        • Zarejestrowany: 12.10.2010, 13:30
                        • Posty: 4401
                        36
                        • Zgłoś naruszenie zasad
                        6 lutego 2012, 22:23 | ID: 741461

                        ta potrawa co Lena podała to my robimy z piersią kurczaka, ale obsypujemy piersi pokrojone jak na kotelty proszkiem, a potem smaruje smietaną i kładę ser. Zapiekam ok 25 min i gotowe, tyle że męzuś nie bardzo lubi wiec rzadko kiedy robie

                        Użytkownik usunięty
                          37
                          • Zgłoś naruszenie zasad
                          6 lutego 2012, 22:26 | ID: 741462
                          Wxxx (2012-02-06 23:22:52)
                          nat23 (2012-02-06 23:14:06)

                          Tanim i smacznym obiadem jest zupa ziemniaczana:
                          - ziemniaki pokrojone (połowa garnka) w kostkę gotować z solą, 
                          - kiełbasę (może być kilkudniowa, której nikt już nie chce zjeść) pokroić w kostkę - podsmażyć
                          - jedną dużą cebulkę pokroić i również podsmażyć
                          - zrobić kluski, 1 jajko, mąka i szczypta soli - zagnieść, formować wałki, kroić i wrzucać do zagotowanych miękkich ziemniaków
                          Oczywiście podsmażoną kiełbaskę i cebulę dodajemy do zupy. Doprawiamy do smaku vegetą lub maggi, nastepnie pokrojoną drobno piertuszkę. Ja lubię w wersji ze śmietaną 12% lub 18%, dobrze smakuje bez śmietany :)

                          Taką zupę gotuję raz w tygodniu, przepadam za nią.

                          Zapomniałam dodać, że ugotowane ziemniaki można troszkę "rozgnieść".

                          Na pewno wypróbuję w najbliższym czasie

                          Daj znać czy smakowała ;)

                          Avatar użytkownika Maniuśka
                          ManiuśkaPoziom:
                          • Zarejestrowany: 12.10.2010, 13:30
                          • Posty: 4401
                          38
                          • Zgłoś naruszenie zasad
                          6 lutego 2012, 22:28 | ID: 741464

                          albo wątróbka w sosie własnym z ziemniakami

                          kotlety ziemniaczane z kapustą kiszoną z sosem pieczarkowym

                          śledzie w śmietanie z ziemniakami

                          jajka sadzone

                          jakiś kawałek schabu jako  gulasz na 2 dni z kaszą czy ryżem

                          zupy mamy zawsze na 2 dni, rosół gotowany na wołowinie wiec nie tak tanio, ale krupnik obowiazkowo z serduchami i zóladkami na kurzych łapkach

                          jakieś kluski lane z mięskiem

                          Avatar użytkownika Kamila2010
                          Kamila2010Poziom:
                          • Zarejestrowany: 14.06.2010, 21:25
                          • Posty: 10745
                          39
                          • Zgłoś naruszenie zasad
                          6 lutego 2012, 22:31 | ID: 741465
                          nat23 (2012-02-06 23:26:51)
                          Wxxx (2012-02-06 23:22:52)
                          nat23 (2012-02-06 23:14:06)

                          Tanim i smacznym obiadem jest zupa ziemniaczana:
                          - ziemniaki pokrojone (połowa garnka) w kostkę gotować z solą
                          - kiełbasę (może być kilkudniowa, której nikt już nie chce zjeść) pokroić w kostkę - podsmażyć
                          - jedną dużą cebulkę pokroić i również podsmażyć
                          - zrobić kluski, 1 jajko, mąka i szczypta soli - zagnieść, formować wałki, kroić i wrzucać do zagotowanych miękkich ziemniaków
                          Oczywiście podsmażoną kiełbaskę i cebulę dodajemy do zupy. Doprawiamy do smaku vegetą lub maggi, nastepnie pokrojoną drobno piertuszkę. Ja lubię w wersji ze śmietaną 12% lub 18%, dobrze smakuje bez śmietany :)

                          Taką zupę gotuję raz w tygodniu, przepadam za nią.

                          Zapomniałam dodać, że ugotowane ziemniaki można troszkę "rozgnieść".

                          Na pewno wypróbuję w najbliższym czasie

                          Daj znać czy smakowała ;)

                          Natalia reszte składników tzn,kiełbaska itp,dodaje się do wody z ugotowanych ziemniaków?

                          Avatar użytkownika Wxxx
                          WxxxPoziom:
                          • Zarejestrowany: 17.12.2009, 20:50
                          • Posty: 9899
                          40
                          • Zgłoś naruszenie zasad
                          6 lutego 2012, 22:51 | ID: 741474
                          nat23 (2012-02-06 23:26:51)
                          Wxxx (2012-02-06 23:22:52)
                          nat23 (2012-02-06 23:14:06)

                          Tanim i smacznym obiadem jest zupa ziemniaczana:
                          - ziemniaki pokrojone (połowa garnka) w kostkę gotować z solą, 
                          - kiełbasę (może być kilkudniowa, której nikt już nie chce zjeść) pokroić w kostkę - podsmażyć
                          - jedną dużą cebulkę pokroić i również podsmażyć
                          - zrobić kluski, 1 jajko, mąka i szczypta soli - zagnieść, formować wałki, kroić i wrzucać do zagotowanych miękkich ziemniaków
                          Oczywiście podsmażoną kiełbaskę i cebulę dodajemy do zupy. Doprawiamy do smaku vegetą lub maggi, nastepnie pokrojoną drobno piertuszkę. Ja lubię w wersji ze śmietaną 12% lub 18%, dobrze smakuje bez śmietany :)

                          Taką zupę gotuję raz w tygodniu, przepadam za nią.

                          Zapomniałam dodać, że ugotowane ziemniaki można troszkę "rozgnieść".

                          Na pewno wypróbuję w najbliższym czasie

                          Daj znać czy smakowała ;)

                          Ok :-)