Przechowywanie żywności
- Zarejestrowany: 03.07.2009, 17:42
- Posty: 21159


- Zarejestrowany: 07.10.2009, 10:43
- Posty: 15
- Zarejestrowany: 26.11.2009, 22:06
- Posty: 4674
- Zarejestrowany: 30.09.2022, 10:45
- Posty: 48
No to może podzielę się swoją kuchenną sztuczką. Kiedy mam w domu za dużo warzyw jak marchewka, seler czy pietruszka, to pakuję je do pojemników z wodą. Dzięki temu utrzymują świeżość przez dłuższy czas. A z cebulą mam taki trik, że trzymam ją razem z chlebem - jakimś cudem nie kiełkuje tak szybko. Aha, i jeszcze jedno. Ostatnio trafiłam na stronę https://workowo.pl/ - to sklep internetowy sprzedający opakowania foliowe. Sporo tam różnych rzeczy, między innymi wytrzymałe woreczki z folii HDPE, które są nieprzepuszczalne dla aromatów i dają radę nawet w niskich temperaturach.