Gotowanie z marką Russell Hobbs - Forum
Znajdź nas na

Tworzymy społeczność rodziców

Wątek

Gotowanie z marką Russell Hobbs

66odp.
Strona 3 z 4
Odsłon wątku: 24335
Avatar użytkownika IwonaSza
IwonaSzaPoziom:
  • Zarejestrowany: 13.03.2013, 08:19
  • Posty: 479
  • Zgłoś naruszenie zasad
13 czerwca 2013, 08:29 | ID: 973752

Stylowy i funkcjonalny wolnowar marki Russell Hobbs, to radość z gotowania i wiele, wiele możliwości. Dzięki niemu możecie stworzyć zupy, sosy, jednogarnkowe dania mięsne i wegetariańskie. Granicą może być tylko Wasza wyobraźnia.

Wolnowar został wyposażony w funkcję regulacji temperatury (3 stopnie regulacji), umożliwiającą wybór optymalnego sposobu obróbki cieplnej – od smażenia w bardzo wysokiej temperaturze, poprzez duszenie i zapiekanie w średniej temperaturze. Przygotujemy w nim do 5 porcji dowolnego dania, które wymaga gotowania, duszenia, smażenia lub zapiekania.

Wolnowar o pojemności 3,5 litra i mocy 200W składa się z 3 części – obudowy ze stali nierdzewnej oraz poręcznego, wyjmowanego ceramicznego naczynia, w którym można serwować przygotowane potrawy oraz szklanej pokrywy dającej możliwość kontrolowania stanu gotowania. Eleganckie, czarne naczynie prezentuje się niezwykle gustownie i będzie dodatkową ozdobą stołu. Łatwo utrzymać je w czystości, bez obaw można je myć w zmywarce. Wskaźnik pracy urządzenia sygnalizuje, kiedy wolnowar jest włączony, a stopy antypoślizgowe zapobiegają przemieszczaniu się wolnowaru nawet podczas mieszania potraw.

SERDECZNIE ZAPRASZAMY DO KONKURSU!

TYM RAZEM GOTUJEMY Z MARKĄ RUSSELL HOBBS!

 

WYSTARCZY DO 23 CZERWCA

OPUBLIKOWAĆ W WĄTKU

CIEKAWY, WYJĄTKOWY i NIEPOWTARZALNY PRZEPIS

NA POTRAWĘ, KTÓRĄ PRZYGOTUECIE

Z ZASTOSOWANIEM

WOLNOWARU MARKI RUSSELL HOBBS!

 

2 NAJCIEKAWSZE PRZEPISY NAGRODZIMY

WOLNOWAREM MARKI RUSSELL HOBBS!

 

UWAGA! Aby otrzymać nagrodę należy przed zakończeniem zabawy uzupełnić swoje imię, nazwisko, adres i numer telefonu w formularzu "Dane osobiste" na Familie.pl (znajdziesz go po zalogowaniu się na naszym portalu i rozwinięciu zakładki "Konto" w prawym górnym rogu").


SZCZEGÓŁY KONKURSU!

REGULAMIN

 

 

 

Ostatnio edytowany: 13.06.2013, 08:42, przez: IwonaSza
Avatar użytkownika Angelina Ziembińska
  • Zarejestrowany: 22.06.2013, 04:38
  • Posty: 2
41
  • Zgłoś naruszenie zasad
22 czerwca 2013, 11:16 | ID: 977317

Witam serdecznie! Danie, które przygotuję w wolnowarze, wykorzysta jego zalety i technikę, a podczas długiego duszenia/gotowania nabierze aromatu i niezwykłego smaku. Nie miałam jeszcze przyjemości nigdy osobiście korzystać z wolnowaru, ale pierwszą potrawą jaką bym w nim przygotowała byłby:

GULASZ WĘGIERSKI

Składniki:

1kg wołowiny pokrojonej w kostkę

15dkg chudego wędzonego boczku

2 litry rosołu (najlepiej wołowego)

2 cebule (pokrojone w piórka)

3-4 ziemniaki (pokrojone w kostkę)

1 duża marchewka (pokrojona w kostkę lub plasterki)

czerwona papryka (pokrojona w cienkie paski)

400g (puszka) pomidorów krojonych

100g koncentratu pomidorowego

1 łyżeczka sproszkowanej słodkiej papryki

1 łyżeczka ostrej papryki

1/2 łyżeczki świeżo zmielonego pieprzu

2-3 ziarenka ziela angielskiego

2 liście laurowe

2 ząbki czosnku

sól

 

Wszystkie składniki (wymieszane ze sobą) wrzucić do wolnowaru i gotować 8 godzin. Najlepiej nastawić wcześnie rano, żeby zdążyć z obiadem. Jadłam kiedyś taki gulasz i byłam zachwycona, zapisałam sobie ten przepis i trzymam go w szufladzie, do czasu aż w mojej kuchni pojawi się wolnowar, w którym przygotuję ten gulasz.

Avatar użytkownika Anna Pastuszka
  • Zarejestrowany: 23.04.2013, 20:48
  • Posty: 2
42
  • Zgłoś naruszenie zasad
22 czerwca 2013, 15:37 | ID: 977377

Zdziwicie się może jak ciężko jest zrobić dobry gulasz. Prawdziwy gulasz robi się w piecu opalanym węglem, tak jak mi tłumaczyła zaprzyjaźniona kucharka, pod przykryciem,najlepiej w kamionkowym garnku z pokrywą. 

Ale skąd teraz wziąć piec gdy większość z nas mieszka w blokach i ma gazowe kuchenki. Iealnym rozwiązaniem byłby tutaj wolnowar, marzę o nim od dawna, a mój synek przepada za sosikami z wołowinką.


Składniki:

  • 700 g mięsa  wołowego
  • 2 cebule
  • 2 ząbki czosnku
  • 2 łyżki wędzonej papryki
  • 190 g koncentratu pomidorowego ( słoiczek )
  • 1 łyżeczka ziarnistego pieprzu
  • 5 ziaren ziela angielskiego
  • 3 liście laurowe
  • sól,pieprz do smaku
  • olej
Przygotowanie:

  1. Cebule kroimy w kostkę, czosnek siekamy.
  2. Mięso myjemy, osuszamy, kroimy w kostkę.
  3. Zasypujemy papryką, podsmażamy na oleju z cebulą i czosnkiem aż stanie się ciemne. 
  4. Dodajemy koncentrat, przesmażamy aż zacznie pachnieć.
  5. Mięso z przyprawami przekładamy do wolnowaru, zalewamy 600 ml gorącej wody i gotujemy aż stanie się miękkie i aromatyczne. 

Z chęcią zjadłabym taki gulasz!


Tak wyglądał po pieczeniu w piekarniku przed dwie godziny w glinianym garnku, pod przykryciem.


gulasz

Avatar użytkownika Anula Wawrzyniak
  • Zarejestrowany: 12.01.2011, 19:27
  • Posty: 24
43
  • Zgłoś naruszenie zasad
23 czerwca 2013, 10:21 | ID: 977630

Festina lente - mawiano niegdyś, kiedy łacina w świecie rządziła.
Festina lente - mądre to słowa, bo w powolności drzemie wszak siła.
Bardziej cenimy to, co powoli zdobyte będzie, a nie za szybko,
no i lubimy się delektować wolno, z rozmysłem ciastem czy rybką...

Toteż wolnowar Russell Hobbs sprawi, że starożytna mądrość odżyje.
To propozycja mojej potrawy - niechaj Wam serce mocniej zabije! :)

http://anulowe.blogspot.com/2012/03/z-wiedzmowej-kuchni-zapiekany-obrok.html


Myślę, że danie to tylko zyska, jeśli zastąpie piekarnik stary
i wysłużony tym eleganckim i jak wygodnym też wolnowarem! :) 

Avatar użytkownika ela-lublin
ela-lublinPoziom:
  • Zarejestrowany: 31.05.2012, 19:31
  • Posty: 4
44
  • Zgłoś naruszenie zasad
23 czerwca 2013, 11:38 | ID: 977634

Moj pomysł to INDYK NA SOLI.

Przepis jest banalnie prosty: wystarczy wysypać 1 kg soli na dno wolnowaru, na tym umieścić udziec z indyka natarty ulubionymi przyprawami i dusić w średniej temperaturze około godzinę.

Tak przygotowane mięso będzie soczyste i pozbawione tłuszczu (który zostanie w soli). Bardzo dobra potrawa dla wszystkich zapracowanych rodziów; najlepsza altermatywa dla kupionego, upieczonego kurczaka.

Ostatnio edytowany: 23.06.2013, 11:39, przez: ela-lublin
Avatar użytkownika gosiark
gosiarkPoziom:
  • Zarejestrowany: 19.07.2012, 14:00
  • Posty: 390
45
  • Zgłoś naruszenie zasad
23 czerwca 2013, 11:47 | ID: 977635

                 


           
    

       

Avatar użytkownika senninha
senninhaPoziom:
  • Zarejestrowany: 18.05.2012, 15:37
  • Posty: 13
46
  • Zgłoś naruszenie zasad
23 czerwca 2013, 12:25 | ID: 977638

Od kilku tygodni w mojej zamrażarce koczuje mięso lamy. Dla mnie, zaraz po mięsie renifera to kolejna nowość, której przyrządzenie traktuję, jako wyzwanie. :)


Duszone mięso lamy z batatami:


Składniki:

kawałek mięsa z lamy (około 50 dag),


szklanka piwa miodowego,


2 ząbki czosnku,


łyżeczka białego pieprzu,


sól,


łyżeczka musztardy,


papryka słodka,


imbir mielony,


suszona włoszczyzna.


0,5 kg batatów,


oliwa z oliwek,


sól,


pieprz,


świeży tymianek.

 


Mięso umyć, osuszyć, podsmażyć na niewielkiem ilości tłuszczu z dwoma ząbkami czosnku. Dodać łyżkę suszonej włoszczyzmy, zalać piwem wymieszanym z musztardą. Przyprawić. Przelać do wolowaru i dusić 3,5-4,5 godziny (tak aby mięso było miękkie i lekko skruszało, długość duszenia zależy od mocy wolnowaru i jakości mięsa).


Bataty umyć, osuszyć, podzielić na cząstki. Posypać solą, pieprzem, skropić oliwą z oliwek. Przełożyć do wolonowaru, dodać kilka gałązek świeżego tymianku i dusić około 2-3 godzin (w zależności od mocy wolonowaru). 

Podawać razem. :)


Pozdrawiam

Avatar użytkownika marcia7
marcia7Poziom:
  • Zarejestrowany: 08.10.2010, 19:12
  • Posty: 14
47
  • Zgłoś naruszenie zasad
23 czerwca 2013, 16:20 | ID: 977703

Kurczak pod pierzyną

- 1/2 kg filetów z kurczaka 

- puszka kukurydzy konserwowej

- 2 młode marchewki

- świeży imbir

- 8 łyżek  ulubionego sera żółtego

-15 małych pieczarek

- 4 pomidory

- przyprawa do kurczaka

- świeża bazylia

- szklanka ryżu

Kurczaka kroimy w wąskie paski, kukurydzę odsączamy w wody. Marchew dokładnie myjemy i kroimy w drobną kostkę. Imbir i ser żółty trzemy na drobnej tarce. Pieczarki i pomidory kroimy w kostkę natomiast bazylię drobno siekamy. Gotujemy ryż na pół miękko. Następnie ryż przekładamy do Wolnowaru Russell Hobbs, na nim kładziemy kurczaka i posypujemy resztą składników. Najpierw marchewką, kukurydzą, potem pieczarkami, następnie pomidorami, bazylią, imbirem i przyprawą do kurczaka – ta warstwa utworzy pyszny sos, na sama górę kładziemy starty ser aby dobrze się zapiekła i ozdabiamy listami Bazyli. Całość zapiekamy w średniej temperaturze w Wolnowaru Russell Hobbs ok. 20 min.

 

Smacznego!

Avatar użytkownika Marietka
MarietkaPoziom:
  • Zarejestrowany: 29.01.2012, 20:55
  • Posty: 28005
48
  • Zgłoś naruszenie zasad
23 czerwca 2013, 19:16 | ID: 977732

a u nas bigosik prosze państwa...

tani

szybki

niepracochłonny

oto jak sie go robi....


SKŁADNIKI-----


2 grube plastry boczku wędzonego

ok 0,5kg kiełbasy (pokoroic w ok 1cm kawałki)

ok 0,5kg miesa wieprzowego 

1,4 szkl mąki

3 ząbki czosnku

1 cebula pokrojona w kostke

2 marchewki pokrojone w kostke

150g grzybkow- ja suszone dodaje

350g  kapusty białej

ok 0,5 kg kapusty kiszonej(dobrze wypłukanej i odsączonej)

1/4 szkl czerwonego wytrawnego wina

łyzeczka bazylii

liść laurowy

łyżeczka majeranku,papryki

i tak na ,,oko, daje sól, pieprz,ostrą papryke,

2 łyżki koncentratu pomidorowego

ok puszka pomidorow pokorojonych w kosteczke




  1. Rozgrzać piekarnik do 175°C.Podgrzać duży garnek na średnim ogniu. Dodać boczek i kiełbasę. Gotować i mieszać, aż z boczku wytopi sie tłuszcz, a kiełbasa się lekko zarumieni. Wyjąć mięso łyżką cedzakową i przenieść do dużego garnka żeliwnego lub naczynia żaroodpornego.--
  2. Obtoczyć lekko kostki mięsa wieprzowego mąką i smażyć w tłuszczu z boczku na średnio-dużym ogniu do uzyskania złoto-brązowego koloru. Za pomocą łyżki ze szczelinami przenieść mięso wieprzowe do garnka żeliwnego. Dodać czosnek, cebulę, marchew, kapustę i kiszoną kapustę. Zmniejszyć ogień na średni. Gotować i mieszać, aż marchewki będą miękkie, około 10 minut. Nie należy dopuścić, aby warzywa zbrązowiały.!!
  3. Odświeżyć mieszankę wlewając czerwone wino i mieszając, aby poodklejać wszystkie kawałki jedzenia i mąki, które przykleiły się do dna garnka. Doprawić liściem laurowym, bazylią, majerankiem, papryką, solą, pieprzem,  papryką . Gotować przez 1 minutę.
  4. Dodać suszone grzyby,  koncentrat pomidorowy i pomidory. Wymieszać. Podgrzać tylko do momentu wrzenia. Przelać wszystkie warzywa i sok do garnka z mięsem. Przykryć pokrywką.
  5. Piec w nagrzanym piekarniku przez 2,5 do 3 godzin, aż mięso będzie bardzo miękkie.

 

 

    Podaje z moim własnoręcznie  pieczonym chlebkiem wieloziarnistym!!!

       moi sie zajadaja

 

 

smacznego

 

Avatar użytkownika meteor24
meteor24Poziom:
  • Zarejestrowany: 30.03.2012, 20:07
  • Posty: 5
49
  • Zgłoś naruszenie zasad
23 czerwca 2013, 20:45 | ID: 977784

 

ZUPA Z TORTILLĄ (tak dla odmiany)

 

Składniki:

- 3 litry bulionu sporządzonego na bazie warzyw,

- 1 puszka pomidorów,

-  awokado ( pokrojone w kostkę),

- 2-3 drobno pokrojonych dymek,

- sok z wyciśniętej cytryny,

- 4-5 placków tortilli,

- pęczek natki kolendry,

- 3 ząbki czosnku,

- 70 ml oleju rzepakowego,

- 2 łyżki słodkiej papryki,

- 1 biała cebula pokrojona w kostkę,

- sól i pieprz do smaku.


Przygotowanie:

Do powstałego podczas gotowania warzyw bulionu wrzucam paprykę i natkę kolendry, a następnie je kilka minut gotuję. Do  szybkowaru wlewam olej i dodaję czosnek oraz cebulę. Duszę do momentu, gdy cebula się zarumieni. Dodaję pomidory, sól oraz pieprz. Duszę przez ok. 45 minut. Do blendera wlewam zawartość szybkowaru i łączę ze szklanką bulionu. Powstałą mieszankę wlewam do reszty bulionu i gotuje jeszcze ok. 1 godziny.

Przed podaniem każdy talerz dekoruje drobno pokrojoną cebulką dymką i awokado oraz polewam sokiem z cytryny.

Placki podgrzewam chwile na patelni po czym kroję je na małe paski i dodaję do mojej zupy.

To świetna alternatywa do makaronu.

Użytkownik usunięty
    50
    • Zgłoś naruszenie zasad
    23 czerwca 2013, 21:57 | ID: 977795

    PROPONUJĘ:  MAKARON LUMACONI FASZEROWANY MIĘSEM MIELONYM

    - 400 g makaronu lumaconi,

    - 500 g mięsa mielonego, wieprzowo-wołowego,

    - 1 jajo,

    - 5 kromek chleba tostowego pełnoziarnistego,

    - 125 ml mleka,

    - 1 cebula, posiekana w kosteczkę

    - 20 g masła,

    - 150 g sera ementaler, startego na grubych oczkach,

    - 1 łyżka oliwy z oliwek,

    - słoik suszonych pomidorów, pokrojonych w cienkie paseczki.

     
    SOS POMIDOROWY:
    • 1 kg pomidorków koktajlowych, pokrojonych w ćwiartki
    • 2 łyżki oliwy z oliwek
    • 1 cebula, posiekana w kosteczkę 
    • 2 ząbki czosnku, posiekane 
    • 1 łyżka suszonego oregano
    • ½ pęczka bazylii, posiekanego
    • 1 łyżka cukru 
    • 20 g masła

    Przyznaję, że tę przesmaczną zapiekanę tworzy mój mąż. Mi niestety daleko do ideału dobrej kucharki, choć się staram i wykazuję silną wolę w tym temacie, to jednak przyznaję zmysłu do dań nie mam - a szkoda.

    Tomek rozgrzewa piekarnik do 180°C (góra-dół) i zajmuje się w między czasie makaronem. Wrzuca go do dużej ilości osolonej wody z dodatkiem oliwy z oliwek i gotuje mniej więcej 15 minut. Miesza. Przykrywa. Ugotowany makaron odcedza i hartuje zimną wodą. A ja to z przyjemnością podglądam, bo fajnie w tej kuchni wygląda. Żeby nie było, że nic nie robię, to jednak robię ;) - sos pomidorowy (to ja, to ja) , a więc:

    Do garnka wlewam 2 łyżki oliwy z oliwek, na rozgrzaną oliwę dodaję 20 g masła. 
    Na rozpuszczone masło dodaję posiekaną w kosteczkę cebulę i 2 posiekane ząbki czosnku. Smażę 2 minuty. Dodaję pomidorki koktajlowe pokrojone w ćwiartki. Póżniej 1 łyżkę suszonego oregano i łyżkę cukru. Pół pęczka bazylii siekam i wrzucam do sosu. Mieszam. Gotuję. Sos pomidorowy miksuję za pomocą blendera, doprawiam solą i pieprzem. Ponownie miksuję. No jest trochę roboty, ale bez konserwantów i palce lizać!
     

    Z farszem bawi się Tomek:
    5 kromek chleba tostowego pełnoziarnistego układa w misce, za pomocą łyżki nasącza je mlekiem. 
    Mięso mielone wrzuca do miski. Dodaje jajo, 1 cebulę pokrojoną w kosteczkę. Nasączony mlekiem chleb rwie na kawałki i wrzucamy je do miski z mięsem. Całość ugniata rękoma na jednolitą masę. Na patelni rozgrzewa łyżkę oliwy z oliwek i dodajemy 15 g masła. Mięso smaży na patelni. Usmażony farsz studzi.
    Póżniej masłem smaruje naczynie żaroodporne. Ostudzony farsz soli, pieprzy i miesza. A potem faszeruje makaron mięsem i układa go w naczyniu żaroodpornym. No i jeszcze pokrojone suszone pomidory układa na makaronie. Całość polewa MOIM sosem pomidorowym. Dla włoskiego smaczku, posypuje  to wszystko startym serem. Wkłada do  nagrzanego piekarnika na 15 minut. 

    A ja czekam z radością małego dziecka na pierwszy kęs. 

    Oto nasza zapiekanka, polecamy ją z ręką na sercu!

     

     

     

     Do cudnego Wolnowaru wrzuciłabym jeszcze mały deserek, który się smaży:


    CHRUPIĄCE KAWAŁKI BANANA Z SOSEM KARMELOWYM



    Skład sosu jest taki: 90g masła, 200g brązowego cukru, 120 ml śmietany kremówki, a skład na chrupiące kawałki banana taki: 125g mąki, 1 jajko, ubite, 190 ml zimnej, gazowanej wody, 2 banany pokrojone w kawałki, olej do głębokiego smażenia i cukier puder do posypania.


    By przygotować sos, do niewielkiego garnka wrzucamy masło, dodajemy cukier i śmietanę. Całość doprowadzamy do wrzenia, zmniejszamy ogień i dusimy 3 minuty. Odstawiamy na bok. Mąkę wyspujemy do miski, pośrodku robimy "studzienkę" i wbijamy do niej jajko oraz wlewamy całą wodę. Dokładnie mieszamy, by uzyskać gładkie ciasto. W dużym naczyniu rozgrzewamy olej. Następnie kawałki bananów zanurzamy po kilka razy w cieście i wkładamy do gorącego tłuszczu. Smażymy ze dwie minuty. Delikatnie wykładamy kawałki bananów z oleju i odsączamy na papierowym ręczniku. W ten sam sposób smażymy pozostałe kawałki, Podajemy zaraz po przygotowaniu posypane cukrem pudrem delikatnie polane przygotowanym wcześniej sosem karmelowym. Smacznego:)


    Avatar użytkownika adamorek
    adamorekPoziom:
    • Zarejestrowany: 16.03.2011, 22:26
    • Posty: 4
    51
    • Zgłoś naruszenie zasad
    23 czerwca 2013, 21:58 | ID: 977796

    Karczek w piwie

     

    Składniki:
    1 kg karczku wieprzowego bez kości,
    1 puszka/butelka ulubionego ciemnego piwa,
    5 łyżek oleju,  

    3 łyżki sosu sojowego,
    1 czerwona papryka,
    2 cebule,
    4 ząbki czosnku,
    5 ziaren ziela angielskiego,
    4 liście laurowe,
    Sól i pieprz do smaku

     

    Przygotowanie:
    Ząbki czosnku obieramy i wyciskamy w wyciskarce lub drobno siekamy, cebulę obieramy i kroimy w piórka, paprykę myjemy i kroimy w drobną kostkę. Wszystko to wrzucamy do głębokiej miski, wlewamy puszkę piwa, dodajemy ziele angielskie, liście laurowe, sól i pieprz, a następnie wszystko dokładnie mieszamy. Karczek kroimy na 1 cm plastry, które dokładnie nacieramy mieszanką oleju i sosu sojowego, po czym wkładamy do marynaty. Całość przykrywamy i wkładamy na 10 godzin do lodówki. Zamarynowany karczek pieczemy w Wolnowarze Russell Hobbs w bardzo wysokiej temperaturze przez ok. 15 min. Od czasu do czasu można polać pozostałą marynatą aby był bardziej soczysty. Podajemy z pieczonymi ziemniakami lub sałatkami i pieczywem.

    Avatar użytkownika Agata Waksmundzka
    • Zarejestrowany: 19.04.2013, 21:35
    • Posty: 3
    52
    • Zgłoś naruszenie zasad
    23 czerwca 2013, 21:59 | ID: 977797

    Gdybym miała takiego wolnowara to mojej teściowej opadłaby kopara {#laugh} Z teściową mam problem taki, że wytyka mi w mej skromnej domowej gastronomii braki {#smiley-undecided} Co rusz do moich dań się przyczepia, za każdym razem jest to u niej temat rzeka {#lang_emotions_yell} Staję na głowie, staję na rzęsach, pitraszę lepiej od Jamiego Olivera a mimo to ona wciąż tylko narzeka i narzeka {#down} Więc tak sobie pomyślałam... cholera, a może by ją tak zaskoczyć czymś z wolnowara {#thumbsup} W wolnowarze można będąc singlem i w parze {#lang_emotions_cool} Ja jestem po ślubie, teściowa wielkim okiem patrzy, więc wolnowar jest jak najbardziej dla mnie przydatny {#yes} Przygotowałabym dla teściowej ***Pealle

    z krewetkami*** - teściowa ma na imię Paulina, więc przywazelinowałabym się specjalnie dla niej {#wink1}

     

    SKŁADNIKI: 1 mała czerwona papryka, 1 cebula, 4 ząbki czosnku, 2,5 szklanki bulionu drobiowego, 1 szklanka brązowego ryżu, 1/2 łyżeczki tymianku, 1/4 łyżeczki pokruszonej papryczki chili, 1/4 łyżeczki szafranu, 300 g krewetek, oczyszczonych i odżyłowanych, 300 g dorady (lub dorsza), pokrojonej na 2 cm kawałki, 1 szklanka mrożonego groszku, 1 łyżka oliwy

    PRZYGOTOWANIE: W garnku wymieszałabym bulion z ryżem, tymiankiem, chili i szafranem i zagotowała na dużym ogniu. Posiekałabym paprykę, cebulę i czosnek. Wolnowar natłuściłabym oliwą, włożyła paprykę, cebulę i czosnek. Przelałabym bulion do wolnowara, przykryła i gotowała przez powiedzmy 4 godziny. Dodałabym krewetki, rybę i groszek. Gotowałabym przez kolejne 45 minut.

     

    Gdyby teściowa znowu do mnie jakieś wytyczne krytyczne miała, pokazałabym jej wtedy tego wolnowara i powiedziała: MAMO! TYM RAZEM TO NIE JA GOTOWAŁAM {#lol}

     

    Ostatnio edytowany: 23.06.2013, 21:59, przez: Agata Waksmundzka
    Avatar użytkownika IwonaSza
    IwonaSzaPoziom:
    • Zarejestrowany: 13.03.2013, 08:19
    • Posty: 479
    53
    • Zgłoś naruszenie zasad
    26 czerwca 2013, 14:19 | ID: 979045

    DZIĘKUJEMY ZA UDZIAŁ W KONKURSIE!

    WOLNOWAR MARKI RUSSELL HOBBS WĘDRUJE DO:

    drewienko  (Post: 50)

    oraz

    Katarzyna Chudy (Post 40)

    GRATULUJEMY {#lang_emotions_laughing}

    Użytkownik usunięty
      54
      • Zgłoś naruszenie zasad
      26 czerwca 2013, 14:41 | ID: 979052

      GRATULACJE! dajcie znac jak wolnowary beda sie sprawowac.

      Użytkownik usunięty
        55
        • Zgłoś naruszenie zasad
        26 czerwca 2013, 21:10 | ID: 979334

        Nie wierzę!!!! Bardzo dziękuję!!!!!!!! Mój mąż też :)


        Ale radość! :) 

        Avatar użytkownika Katarzyna Chudy
        • Zarejestrowany: 22.06.2013, 09:55
        • Posty: 27
        56
        • Zgłoś naruszenie zasad
        27 czerwca 2013, 07:51 | ID: 979465

        nie wierzę tak samo! jestem przeszczęśliwa! jak tylko go otrzymam, to od razu zdam wam relację! jeszcze raz dziękuję!!!!!!!!

        Avatar użytkownika alanml
        alanmlPoziom:
        • Zarejestrowany: 27.10.2009, 16:11
        • Posty: 30511
        57
        • Zgłoś naruszenie zasad
        27 czerwca 2013, 08:13 | ID: 979474

        Gratuluję ciepło!

        Avatar użytkownika Kasiella
        KasiellaPoziom:
        • Zarejestrowany: 17.01.2010, 18:30
        • Posty: 3823
        58
        • Zgłoś naruszenie zasad
        27 czerwca 2013, 08:18 | ID: 979476

        Smaczne Przepisy wygrały,musze wypróbować.{#eatingtime}
        Gratuluję {#clap}

        Użytkownik usunięty
          59
          • Zgłoś naruszenie zasad
          27 czerwca 2013, 08:18 | ID: 979477
          Katarzyna Chudy (2013-06-27 09:51:33)

          nie wierzę tak samo! jestem przeszczęśliwa! jak tylko go otrzymam, to od razu zdam wam relację! jeszcze raz dziękuję!!!!!!!!

          Gratulacje..{#lang_emotions_sunny}

          Użytkownik usunięty
            60
            • Zgłoś naruszenie zasad
            27 czerwca 2013, 10:12 | ID: 979531
            IwonaSza (2013-06-26 16:19:39)

            DZIĘKUJEMY ZA UDZIAŁ W KONKURSIE!

            WOLNOWAR MARKI RUSSELL HOBBS WĘDRUJE DO:

            drewienko  (Post: 50)

            oraz

            Katarzyna Chudy (Post 40)

            GRATULUJEMY {#lang_emotions_laughing}

            Gratuluję Szczęściarom!