Zafascynowalo mnie ostatnio to urządzenie, posiada któraś z Was, chcę zasięgnąć informacji na temat tego wynalazku. Ponoć super wychodzą wędlinki, domowe, bez chemii.
16 listopada 2017 21:22 | ID: 1405472
Ja mam duży szynkowar. Ten kawałek ważył 1,30 kg, Używałam peklosoli ale za krótko trzymałam w marynacie. Następne mięska będę dłużęj trzymać idłużej parzyć . bo mąż lubi bardziej miękkie. Tak około 3 godzin. I muszę kupić termometr do wody, bo chcę być pewna temperatury,
17 listopada 2017 08:17 | ID: 1405493
Dzisiaj wędlinka przypominająca pieczeń rzymską. A o moich doświadczeniach napiszę wieczorem w blogu.
20 listopada 2017 08:29 | ID: 1405752
I obiecane moje doświadczenia zawarte w blogu.
22 grudnia 2017 12:00 | ID: 1408768
Dzisiaj wyjęłam schab z szynkowara. Jestem bardzo zadolona. Schabik leżał ponad tydzień w solance. Parzyłam go 3 godziny w temperaturze 85 stopni. Wiem, bo kupiłam termometr.
Nie masz konta? Zaloguj się, aby tworzyć nowe wątki i dyskutować na forum.