12 stycznia 2010 10:46 | ID: 108796
12 stycznia 2010 10:55 | ID: 108817
12 stycznia 2010 11:26 | ID: 108897
12 stycznia 2010 11:36 | ID: 108928
12 stycznia 2010 16:26 | ID: 109365
12 stycznia 2010 16:45 | ID: 109373
12 stycznia 2010 16:47 | ID: 109374
12 stycznia 2010 17:04 | ID: 109376
12 stycznia 2010 17:21 | ID: 109378
12 stycznia 2010 17:22 | ID: 109379
12 stycznia 2010 17:26 | ID: 109381
12 stycznia 2010 17:44 | ID: 109398
12 stycznia 2010 20:25 | ID: 109503
13 stycznia 2010 10:00 | ID: 109909
13 stycznia 2010 10:04 | ID: 109917
13 stycznia 2010 10:06 | ID: 109921
13 stycznia 2010 10:18 | ID: 109932
Bakterie kwasu mlekowego rozkładają między innymi mleko, ale nie tylko. Kwas mlekowy powstanie nie tylko w wyniku hydrolizy mleka. Jest wytwarzany także w kaspuście czy ogórkach kiszonych. To właśnie ten kwas ukwasza te surowce. Być może w niektórych preparatach kwasu mlekowego są substancje pomocnicze pochodzenia mlecznego, ale nie we wszystkich. Bakterie kwasu mlekowego do przerzycia nie potrzebują mleka.
13 stycznia 2010 10:22 | ID: 109935
13 stycznia 2010 10:32 | ID: 109944
13 stycznia 2010 10:34 | ID: 109947
13 stycznia 2010 10:35 | ID: 109948
Nie masz konta? Zaloguj się, aby tworzyć nowe wątki i dyskutować na forum.