Ser kozi lubicie?
- Zarejestrowany: 02.07.2014, 17:11
- Posty: 116
Lubicie ser kozi? Słyszałam że jest bardzo zdrowy i tak postanowiłam go wpleśc stopniowo do mojego domowego menu. Jaki jest najlepszy? Macie jakiś swój ulubiony?
- Zarejestrowany: 17.09.2015, 08:44
- Posty: 19647
Ja jednak zostane wierna mojemu ulubieńcowi ;)
musze sprobowac :)
- Zarejestrowany: 22.12.2014, 23:13
- Posty: 230
Ja jednak zostane wierna mojemu ulubieńcowi ;)
musze sprobowac :)
Stanowczo warto. A co najchętniej jesz z serem kozim? To znaczy pod jaką robisz go postacia?
- Zarejestrowany: 28.07.2016, 13:46
- Posty: 10
Też muszę spróbowac tego sera koziego :) Gdzie mogę go kupić? Kiedys czytałam, że taki ser można dodać np. do pizzy. Ciekawe jak smakuje takie połączenie :) Jak macie jakieś fajne przepisy, to podrzućcie!
- Zarejestrowany: 15.04.2011, 07:55
- Posty: 126
Spokojnie można dodać do pizzy. Nawet na stronie Chavroux mają gotowe przepisy - z sosem pomidorowym, tradycyjnie, albo z sosem z dyni, na bazie Chavroux właśnie.
A próbowałyście roladki? Super smakuje z grilla, z kropelką miodu i orzechami! :)
- Zarejestrowany: 23.04.2013, 18:58
- Posty: 12534
Spokojnie można dodać do pizzy. Nawet na stronie Chavroux mają gotowe przepisy - z sosem pomidorowym, tradycyjnie, albo z sosem z dyni, na bazie Chavroux właśnie.
A próbowałyście roladki? Super smakuje z grilla, z kropelką miodu i orzechami! :)
wygląda na to, ze trzeba w końcu spróbowac tego sera!
- Zarejestrowany: 22.03.2016, 10:12
- Posty: 1080
Ja uwielbiam ser kozi i jestem nieszczęśliwa, że jest taki drogi.
- Zarejestrowany: 17.07.2011, 21:37
- Posty: 63
Uwielbiam każdy. I twarożek (teściowa robi), i kupne twarde, miekkie byle kozie :D
- Zarejestrowany: 22.12.2014, 23:13
- Posty: 230
Jak dla mnie Chavroux nie jest taki drogi patrząc przez pryzmat jego smaku. Ten nowy figowy kosztuje w piramidce niecałe 8zl
- Zarejestrowany: 26.07.2013, 13:10
- Posty: 87
Ja uwielbiam kozie sery niezależnie od ceny i tak będę je kupować. @Miluta, a gdzie kupowałaś ten figowy Chavroux? Chciałam go spróbować, ale nie nie trafilam jeszcze na niego.
- Zarejestrowany: 17.09.2015, 08:44
- Posty: 19647
Jak dla mnie Chavroux nie jest taki drogi patrząc przez pryzmat jego smaku. Ten nowy figowy kosztuje w piramidce niecałe 8zl
8 zł to nie jest tak dorogo a gdzie taki znalazłaś ?
- Zarejestrowany: 15.04.2011, 07:55
- Posty: 126
Ja znalazłam w Carrefour u nas, ale cena chyba trochę się różni. Niezależnie - pyszny jest i warto spróbować. :) Wczoraj jadłam i naprawdę MNIAM!
- Zarejestrowany: 10.03.2011, 16:24
- Posty: 18894
Dzisiaj kupiłam serek w nowym ekologicznym sklepiku.
- Zarejestrowany: 01.09.2011, 19:17
- Posty: 452
lubie ale drogie sa ;)
- Zarejestrowany: 10.03.2011, 16:24
- Posty: 18894
lubie ale drogie sa ;)
To prawda. Ale raz na jakiś cza sobie pozwalam na odrobinę luksusu.
- Zarejestrowany: 26.07.2013, 13:10
- Posty: 87
Ja znalazłam w Carrefour u nas, ale cena chyba trochę się różni. Niezależnie - pyszny jest i warto spróbować. :) Wczoraj jadłam i naprawdę MNIAM!
Dzięki, już wiem gdzie szukać. :) W moim też powinni mieć, bo chyba asortyment wchodzi tak samo u nich.
- Zarejestrowany: 22.12.2014, 23:13
- Posty: 230
Ten figowy Chavrouch mąż zamawiał przy okazji zakupów, chyba we frisko.pl ale nie dam sobie głowy uciąć. Jesli o zwykły chodzi to dużo razy mają promocje w Kauflandzie.
- Zarejestrowany: 25.05.2015, 19:30
- Posty: 211
Ostatnio się przekonałam do kozich serów. Niestety córka źle toleruje krowie mleko i byłam zmuszona do zmiany diety. Ale nie żałuje. Też zresztą kupuję chavroux, bo jest bardzo łagodny, nie ma bardzo specyficznego smaku jak niektóre. Figowego jeszcze nie widziałam, ale jak gdzieś znajdę to kupię z ciekawości :)
- Zarejestrowany: 28.07.2016, 13:46
- Posty: 10
I jak ten z figą podpasował wam? Ja jeszcze nie zdążyłam go spróbować, ale go już w sklepie. Na razie próbowałam ten śmietankowy i pleśniowy - oba bardzo dobre:)
- Zarejestrowany: 22.12.2014, 23:13
- Posty: 230
U mnie dziś ten twarogowy będzie ze szpinakiem i łososiem, zapiekany w cieście francuskim. Koleżanka taki kiedyś zrobiła i niesamowite danie. A ten Chavroux figowy mieliśmy w święta do przekąsek.
- Zarejestrowany: 15.04.2011, 07:55
- Posty: 126
Zaraz będę go nakładała na kanapeczki z krakersów. W końcu Sylwester! :)