W trakcie szkolenia prowadzonego przez dietetyka specjalizującego się w chorobie Hashimoto, dowiesz się, które objawy są charakterystyczne dla problemów z tarczycą i jakie badania w tym kierunku warto zrobić. Dowiesz się też, które produkty spożywcze mogą osłabiać Twój układ odpornościowy i nasilać objawy choroby Hashimoto, a które są wskazane. Dietetyk zwróci także uwagę na wpływ stylu życia na pracę tarczycy oraz rozwieje mity na temat aktywności fizycznej przy chorobie autoimmunologicznej.
Choroba Hashimoto, czyli przewlekłe zapalenie tarczycy, ma wiele przyczyn. Jej leczenie polega przede wszystkim na usuwaniu skutków. Podczas szkolenia poznasz związki między sposobem żywienia a nasilaniem się objawów choroby i wyposażymy Cię w narzędzia do ułożenia własnej, skutecznej diety.
>>> SZKOLENIE <<<
"Niedoczynność tarczycy i Hashimoto - diagnostyka, dietoterapia i suplementacja"
13 kwietnia 2019 r.,
Golden Floor, Al. Jerozolimskie 123 w Warszawie,
w godz.: 10.00-16.00
Liczba miejsc jest ograniczona, nie czekaj.
>>> Zapisz się TUTAJ <<<
Podczas szkolenia, dietetyk wyjaśni nurtujące Was zagadnienia, czyli:
tarczyca – jej budowa i funkcje
diagnostyka chorób tarczycy
przyczyny i objawy niedoczynności tarczycy
prawidłowa dieta w niedoczynności tarczycy i chorobie Hashimoto
wpływ stylu życia na pracę tarczycy
aktywność fizyczna – tak czy nie?
stosowanie leków hormonalnych
suplementacja przy niedoborach
analiza przypadku – dieta dobrana indywidualnie
Szkolenie poprowadzi dietetyk Marta Skoczeń.
Dietetyka to moja praca i pasja. Chcę pokazać, że z pomocą odpowiedniej diety i aktywności fizycznej można zmienić swoje życie na lepsze. Najważniejsze jest dla mnie zdrowie i samopoczucie moich pacjentów. Do każdego z nich podchodzę indywidualnie i nie zamykam się w schematach. Szczególnie interesuję się chorobami autoimmunologicznymi, problemami z tarczycą, Hashimoto, chorobą Gravesa-Basedowa, a także problemami hormonalnymi, trądzikiem i innymi problemami skórnymi, nadwagą, otyłością, insulinoopornością, cukrzycą, problemami jelitowymi. Pokazuję również, że znaczenie ma nie tylko sama dieta, ale też regulacja rytmu dobowego, sen, odpoczynek, otaczanie się dobrymi ludźmi, kontakt z naturą. Sama przez długi czas byłam po stronie pacjenta. Wiem jak trudno znaleźć prawdziwą pomoc. Sama walczyłam o swoje zdrowie i lepsze samopoczucie. Mam niedoczynność tarczycy, Hashimoto, wiele alergii, miałam mnóstwo problemów hormonalnych, ale wyszłam na prostą. Nie uzależniam ludzi od siebie, ale uczę ich jak powinni postępować, żeby z czasem sami umieli sobie radzić. Daję różne narzędzia do ręki. Jestem studentką dietetyki na Wyższej Szkole Rehabilitacji w Warszawie. Skończyłam też wiele kursów i szkoleń, a wśród nich m.in.:
- Szkolenie „Mikroflora jelitowa i nietolerancje pokarmowe I i II” – dr Patrycja Szachta, 2016
- Szkolenie „Dietetyka i suplementacja. Poziom I, II, III i IV” – Jakub Mauricz 2015-2016
- Szkolenie „Interpretacja badań laboratoryjnych cz. III. Zalecenia żywieniowo-diagnostyczne w chorobie Hashimoto i cz. IV zalecenia żywieniowo-diagnostyczne w chorobie Gravesa-Basedowa” – Monika Gackowska, 2017