Z pierniczona kawa - przepis. Przepisy na Kawy i herbaty, ciasta, drugie dania, przystawki, napoje, desery, zupy.
        
            Znajdź nas na 
            
                 
            
        
     
 
  
  
    
    
    
    
        
            
                
                
                    
                    
                    
                        2 łyżeczki kawy rozpuszczalnej, 
1/2 łyżeczki przyprawy do piernika, 
100ml śmietanki 30%, 
2 łyżki cukru pudru, 
rurki do dekoracji.                    
                
 
            
            
            
            
         
     
    
            
                Sposób przyrządzenia:
                Kawę zalać wrzątkiem we dwóch filiżankach. Do każdej dodać po ćwierć łyżeczki przyprawy do piernika. Wymieszać. Śmietankę ubić na sztywno z cukrem pudrem. Przy pomocy szprycy wycisnąć trochę śmietanki na wierzch kawy. Udekorować rurkami waflowymi. Podawać od razu.
                
              
    
	
 
 
    
        © 2008-2025 MedFood Group SA
                
            
            
                    
     
    Do góry
    
    
        Chcesz być na bieżąco z Familie.pl?
    
    zamknij
    
        Dołącz do nas na Facebooku 
        
     
	
	
	
	
	
        
 
Komentarze
Zaloguj się, aby zamieścić komentarz.