Gorąca czekolada ze śmietanką - przepis. Przepisy na Napoje, ciasta, drugie dania, przystawki, napoje, desery, zupy.
        
            Znajdź nas na 
            
                 
            
        
     
 
  
  
    
    
        Przepisy » 
         Gorąca czekolada ze śmietanką    
 
    
        Gorąca czekolada ze śmietanką
        
        
     
    
        
            
                
                
                    
                    
                    
                        1/2 l mleka, 
8 łyżeczek czekolady w proszku, 
5 dag gorzkiej czekolady, 
1 laska cynamonu, 
3 goździki, 
2 krople olejku migdałowego, 
szkl. śmietanki 36%.                    
                
 
            
            
            
            
         
     
    
            
                Sposób przyrządzenia:
                Mleko wraz z cynamonem i goździkami podgrzać, lecz nie gotować! Wyjąć cynamon oraz goździki. Wymieszać dokładnie z czekoladą w proszku, dodać olejek. Rozlać do szklanek. Śmietankę ubić na sztywno. Za pomocą szprycy udekorować czekoladę. Można także użyć gotowej bitej śmietany w sprayu.
                
              
    
	
 
 
    
        © 2008-2025 MedFood Group SA
                
            
            
                    
     
    Do góry
    
    
        Chcesz być na bieżąco z Familie.pl?
    
    zamknij
    
        Dołącz do nas na Facebooku 
        
     
	
	
	
	
	
        
 
Komentarze
Zaloguj się, aby zamieścić komentarz.