Frappe czekoladowo - śmietankowe.  - przepis. Przepisy na Kawy i herbaty, ciasta, drugie dania, przystawki, napoje, desery, zupy.
        
            Znajdź nas na 
            
                 
            
        
     
 
  
  
    
    
        Przepisy » 
          Frappe czekoladowo - śmietankowe.     
 
    
         Frappe czekoladowo - śmietankowe. 
        
        
     
    
        
            
                
                
                    
                    
                    
                            2 łyżeczki kawa rozpuszczalna,
    4 sztuki kostki lodu,
    2 kostki cukier trzcinowy,
    150 ml mleko,
    50 ml woda,
    2 gałki lody czekoladowo - śmietankowe,
    do smaku bita śmietana w sprayu,
    do smaku polewa czekoladowa,
    do smaku waflowe rureczki
                    
                
 
            
            
            
            
         
     
    
            
                Sposób przyrządzenia:
                Do garnuszka wsypujemy kawę i wlewamy wodę dokładnie miksujemy, aż się kawa rozpuści. Rozlewamy do schłodzonych szklaneczek i dolewamy mleka. Dodajemy kostkę cukru oraz lód. Wierzch ozdabiamy bitą śmietaną, a następnie dodajemy gałkę lodów. Polewamy polewą czekoladową i podajemy z rureczką waflową. Smacznego !!
* Z przepisu wychodzą 2 porcje.
                
              
    
	
 
 
    
        © 2008-2025 MedFood Group SA
                
            
            
                    
     
    Do góry
    
    
        Chcesz być na bieżąco z Familie.pl?
    
    zamknij
    
        Dołącz do nas na Facebooku 
        
     
	
	
	
	
	
        
 
Komentarze
Zaloguj się, aby zamieścić komentarz.