400 gram makaron tagliatelle z pięciu zbóż
    500 gram krewetek królewskich
    1 słoiczek pomidorów suszonych z zalewy
    Sól
    Bazylia
    Oregano
    Pieprz
    2 cebule
    2 ząbki czosnku
    6 oliwek czarnych
    4 pomidorki ko
Makaron gotuje w osolonej wodzie 7 minut. Odcedzam i przelewam zimna wodą. Krewetki obieram , myje. Cebulkę obieram następnie kroję drobno a następnie przesmażam na patelni. Krewetki marynuje w oliwie, dodaje bazylie, oregano suszone, sól, pieprz, czosnek sprasowany. Smażę z cebulką na patelni około 3 minuty. Na końcu dodaje pokrojone suszone pomidory. Wrzucam makaron, całość dokładnie mieszam i jeszcze chwile przesmażam. Talerz dekoruje, pomidorkami, oliwkami i ogórkiem zielonym.