Aromatyczne spaghetti dla smakoszy - przepis. Przepisy na Dania z makaronu, ciasta, drugie dania, przystawki, napoje, desery, zupy.
        
            Znajdź nas na 
            
                 
            
        
     
 
  
  
    
    
        Przepisy » 
         Aromatyczne spaghetti dla smakoszy    
 
    
        Aromatyczne spaghetti dla smakoszy
        
		
			
		Załóż konto lub zaloguj się, aby być pierwszą osobą, której to smakuje!	
	 
 
    
        
            
                
                
                    
                    
                    
                        200 g makaronu spaghetti
1 średnia cebula
300 -350g mielonego z łopatki
70 g koncentratu pomidorowego puszeczka
100 g serka topionego śmietankowego
1 ,5 łyżeczki vegety
1/2 szklanki wody
parmezan starty - dla ozdoby                    
                
 
            
            
            
            
         
     
    
            
                Sposób przyrządzenia:
                Cebulę siekamy w kostkę i podsmażamy na oleju z łyżeczką vegety. Następnie dodajemy mięso i smażymy, aż stanie się sypkie. Doprawiamy 1/2 łyżeczki vegety, mieszamy. Do gotowego mięsa dodajemy koncentrat, troszkę ponad pół szklanki wody, a następnie serek topiony pokrojony w kostkę.
Mieszamy, aż serek się rozpuści i wszystkie składniki się połączą.
Makaron gotujemy wg przepisu (najlepiej wstawić, zanim zaczniemy robić sos).
Na każdej porcji makaronu nakładamy łyżkę wazową sosu i posypujemy świeżo startym parmezanem.
                
              
    
	
 
 
    
        © 2008-2025 MedFood Group SA
                
            
            
                    
     
    Do góry
    
    
        Chcesz być na bieżąco z Familie.pl?
    
    zamknij
    
        Dołącz do nas na Facebooku 
        
     
	
	
	
	
	
        
 
Komentarze
Nie ma jeszcze żadnych komentarzy. Dodaj pierwszy!
Zaloguj się, aby zamieścić komentarz.