Spaghetti Carbonara: - przepis. Przepisy na Dania z makaronu, ciasta, drugie dania, przystawki, napoje, desery, zupy.
        
            Znajdź nas na 
            
                 
            
        
     
 
  
  
    
    
    
    
        
            
                
                
                    
                    
                    
                        1/2 op. makaronu Spaghetti ugotowanego al dente
boczek wędzony 200g drobno pokrojony
starty żółty ser (najlepiej Parmezan)- 100 g
2 jajka
śmietana kremówka -100 ml
sól, pieprz do smaku                    
                
 
            
            
            
            
         
     
    
            
                Sposób przyrządzenia:
                Boczek pokroić w kostkę, podsmażyć. Odcedzony, gorący makaron przełożyć do garnka, dodać boczek, wymieszać.Jaja i kremówkę wymieszać trzepaczką, dodać pieprz i sól. Wlać do makaronu masę jajeczną. Delikatnie podgrzewać na malutkim ogniu cały czas mieszając (maksymalnie minutę aby jajko się nie ścięło). Porcje posypać startym serem.
Smacznego!
                
              
    
	
 
 
    
        © 2008-2025 MedFood Group SA
                
            
            
                    
     
    Do góry
    
    
        Chcesz być na bieżąco z Familie.pl?
    
    zamknij
    
        Dołącz do nas na Facebooku 
        
     
	
	
	
	
	
        
 
Komentarze
Nie ma jeszcze żadnych komentarzy. Dodaj pierwszy!
Zaloguj się, aby zamieścić komentarz.