Włoski makaron z cieciorką i pomidorami - przepis. Przepisy na Dania z makaronu, ciasta, drugie dania, przystawki, napoje, desery, zupy.
        
            Znajdź nas na 
            
                 
            
        
     
 
  
  
    
    
        Przepisy » 
         Włoski makaron z cieciorką i pomidorami    
 
    
        Włoski makaron z cieciorką i pomidorami
        
		
			
		Załóż konto lub zaloguj się, aby być pierwszą osobą, której to smakuje!	
	 
 
    
        
            
                
                
                    
                    
                    
                        20 dkg drobnego makaronu
 1 kg pomidorów
 1 puszka cieciorki
 świeże zioła (u mnie bazylia, oregano i tymianek)
 6 ząbków czosnku
 1 papryczka chili
 2 liście laurowe
 1/2 łyżeczki cukru
 sól, pieprz                    
                
 
            
            
            
            
         
     
    
            
                Sposób przyrządzenia:
                Czosnek obrać, przecisnąć przez praskę i podsmażyć na złoty kolor na rozgrzanej oliwie. Dodać obrane i pokrojone pomidory.
Posiekać zioła i dorzucić do pomidorów razem z liśćmi laurowymi.
Posolić, popieprzyć, dodać cukier i pokrojoną papryczkę chili. Smażyć do zgęstnienia.
Cieciorkę odcedzić i dodać do sosu.
Makaron ugotować według przepisu na opakowaniu i wymieszać z sosem. Podawać posypane tartym żółtym serem (ach, powinien być parmezan) i udekorowane bazylią. Smacznego :)
                
              
    
	
 
 
    
        © 2008-2025 MedFood Group SA
                
            
            
                    
     
    Do góry
    
    
        Chcesz być na bieżąco z Familie.pl?
    
    zamknij
    
        Dołącz do nas na Facebooku 
        
     
	
	
	
	
	
        
 
Komentarze
Nie ma jeszcze żadnych komentarzy. Dodaj pierwszy!
Zaloguj się, aby zamieścić komentarz.