1 pierś z kurczaka (250 g)
 1 marchewka 
 1/4 średniego selera 
 1/2 papryki czerwonej 
 1 cebula 
 kilka grzybów mun
 100 g pędów bambusa 
 1 łyżka mąki ziemniaczanej 
 sos sojowy
 1 opakowanie makaronu ryżowy
 marynata:
 1 łyżka miodu
 sok z 1/2 cytryny
 3-4 łyżki sosu sojowego
 1 łyżka oleju
 1/2 łyżeczki przyprawy do kuchni chińskiej
 1/2 łyżeczki papryki słodkiej
 1/3 łyżeczki imbiru
 duża szczypta gałki muszkatołowej
Pierś z kurczaka pokroić w podłużne paski, zalać marynatą i odstawić do lodówki. Grzyby namoczyć. Wszystkie warzywa pokroić w "zapałkę". 
Podsmażyć, cały czas mieszając, zaczynając od marchewki i selera, potem dodać cebulę, cukinię i paprykę, a na końcu grzyby oraz pędy bambusa i smażyć jeszcze przez chwilę. Przełożyć do miski.
Usmażyć mięso (mniej więcej 3 minuty). Dodać warzywa i dokładnie wymieszać. Do 1/2 szklanki wody z moczenia grzybów dodać mąkę ziemniaczaną, dokładnie wymieszać, zagęścić potrawę.
Makaron ryżowy zalać wrzątkiem. Po kilku minutach odcedzić. Przesmażyć mi łyżce oleju, przyprawić sosem sojowym.