Tagliatelle w sosie pomidorowo-śmietanowym z wędzonym łososiem - przepis. Przepisy na Dania z makaronu, ciasta, drugie dania, przystawki, napoje, desery, zupy.
        
            Znajdź nas na 
            
                 
            
        
     
 
  
  
    
    
        Przepisy » 
         Tagliatelle w sosie pomidorowo-śmietanowym z wędzonym łososiem    
 
    
        Tagliatelle w sosie pomidorowo-śmietanowym z wędzonym łososiem
        
        
     
    
        
            
                
                
                    
                    
                    
                        400g makaronu tagliatelle
100g łososia wędzonego
2 pomidory
100ml śmietanki 30%
ser starty do posypania, masło do smażenia, sól, pieprz                    
                
 
            
            
            
            
         
     
    
            
                Sposób przyrządzenia:
                1. Pomidory parzymy i obieramy. Obrane kroimy w kosteczkę i smażymy na maśle aż do momentu gdy zaczną puszczać sok, wtedy dodajemy łososia.
2. Całośc smażymy i mieszamy, rozdrabniając widelcem łososia, gdy łosoś zmieni kolor na jaśniejszy dodajemy śmietankę i dusimy pod przykryciem ok. 5minut.
3. Dodajemy ugotowany makaron, mieszamy razem z sosem i przyprawiamy solą i pieprzem.
4. Po nałożeniu na talerze możemy posypać po wierzchu startym żółtym serem.
                
              
    
	
 
 
    
        © 2008-2025 MedFood Group SA
                
            
            
                    
     
    Do góry
    
    
        Chcesz być na bieżąco z Familie.pl?
    
    zamknij
    
        Dołącz do nas na Facebooku 
        
     
	
	
	
	
	
        
 
Komentarze
Nie ma jeszcze żadnych komentarzy. Dodaj pierwszy!
Zaloguj się, aby zamieścić komentarz.