Muszle nadziewane mięsem mielonym w sosie pomidorowym - przepis. Przepisy na Dania z makaronu, ciasta, drugie dania, przystawki, napoje, desery, zupy.
        
            Znajdź nas na 
            
                 
            
        
     
 
  
  
    
    
        Przepisy » 
         Muszle nadziewane mięsem mielonym w sosie pomidorowym    
 
    
        Muszle nadziewane mięsem mielonym w sosie pomidorowym
        
		
			
		Załóż konto lub zaloguj się, aby być pierwszą osobą, której to smakuje!	
	 
 
    
        
            
                
                
                    
                    
                    
                        Składniki: 
350 gram mięsa mielonego z indyka
 1 ząbek czosnku 
1 cebula 
15 szt. muszli (makaron) 
10 dag sera Gouda tymianek, 
zioła prowansalskie, papryka słodka mielona do smaku sól oraz pieprz grubo mielony
 olej rzepakowy do smażenia 
margaryna do posmarowania formy
Sos: przecier pomidorowy,
 3 łyżki oliwy z oliwek, 
2-3 łyżki czerwonego wina, 
1 ząbek czosnku, 
sól i pieprz do smaku 
                    
                
 
            
            
            
            
         
     
    
            
                Sposób przyrządzenia:
                Makaron muszle ugotować al dente. Wyjąć ugotowane muszle na płaski talerz, każdą osobno i zostawić do ostygnięcia. Na patelni podsmażyć posiekaną w kostkę cebulę i 1 ząbek czosnku, dodać mięso mielone oraz zioła i przesmażyć wszystkie składniki razem. Nadziewać muszle mięsnym farszem i układać obok siebie w wysmarowanej margaryną formie ceramicznej lub naczyniu żaroodpornym. Przecier wlać do rondla, dodać posiekany jeden ząbek czosnku, sól i pieprz, wino oraz oliwę z oliwek. Gotować kilka minut mieszając, aż do połączenia się składników na jednolity sos. Następnie zalać powyższym sosem muszle z farszem, przykryć folią aluminiową i piec w piekarniku o temp.180 stopni około 20 minut, po tym czasie zdjąć folię i posypać potrawę serem żółtym oraz piec kolejne 10 minut. Podawać potrawę udekorowaną gałązkami świeżego rozmarynu.
 
                
              
    
	
 
 
    
        © 2008-2025 MedFood Group SA
                
            
            
                    
     
    Do góry
    
    
        Chcesz być na bieżąco z Familie.pl?
    
    zamknij
    
        Dołącz do nas na Facebooku 
        
     
	
	
	
	
	
        
 
Komentarze
Nie ma jeszcze żadnych komentarzy. Dodaj pierwszy!
Zaloguj się, aby zamieścić komentarz.