Naleśniki z jajkiem - przepis. Przepisy na Placki i naleśniki, ciasta, drugie dania, przystawki, napoje, desery, zupy.
        
            Znajdź nas na 
            
                 
            
        
     
 
  
  
    
    
    
        Naleśniki z jajkiem
        
		
			
		Załóż konto lub zaloguj się, aby być pierwszą osobą, której to smakuje!	
	 
 
    
        
            
                
                
                    
                    
                    
                        Składniki na ciasto naleśnikowe:
- 0,5 l mleka                                                            
- 1 jajko                                                                   
- 300 g mąki pszennej                                                     
- sól, cukier do smaku
- olej do smażenia
Zawartość naleśników:
- 100 g sera żółtego                                                      
- 4 ogórki konserwowe                                          
- 1 mały słoiczek pieczarek konserwowych                                  
- 1 pęczek szczypiorku                                                      
- ¼ główki sałaty lodowej                                                  
- 2 jajka ugotowane na twardo                             
- 3 łyżki majonezu Tarsmak                                     
- 2 łyżki śmietany kwaśnej                                             
- sól i pieprz do smaku
	
+ jajka ugotowane na twardo
                    
                
 
            
            
            
            
         
     
    
            
                Sposób przyrządzenia:
                Składniki na ciasto połączyć do uzyskania jednolitej konsystencji. Usmażyć na odrobinie oleju duże naleśniki. Ser żółty zetrzeć na tarce na grubym oczku, ogórki, pieczarki i jajka pokroić w drobną kostkę. Dodać posiekany szczypiorek, majonez, śmietanę, sól, pieprz do smaku i dokładnie wymieszać. Na naleśniki nałożyć powstały farsz, na farsz ułożyć sałatę lodową pokrojoną w paseczki, ugotowane jajka i ciasno zwinąć. Pokroić na cząstki i polać Sosem koperkowym Tarsmak.
                
              
    
	
 
 
    
        © 2008-2025 MedFood Group SA
                
            
            
                    
     
    Do góry
    
    
        Chcesz być na bieżąco z Familie.pl?
    
    zamknij
    
        Dołącz do nas na Facebooku 
        
     
	
	
	
	
	
        
 
Komentarze
Nie ma jeszcze żadnych komentarzy. Dodaj pierwszy!
Zaloguj się, aby zamieścić komentarz.