PASCHA Z BAKALIAMI - przepis. Przepisy na Ciasta bez pieczenia, ciasta, drugie dania, przystawki, napoje, desery, zupy.
        
            Znajdź nas na 
            
                 
            
        
     
 
  
  
    
    
    
        PASCHA Z BAKALIAMI
        
		
			
		Załóż konto lub zaloguj się, aby być pierwszą osobą, której to smakuje!	
	 
 
    
        
            
                
                
                    
                    
                    
                         PASCHA Z BAKALIAMI  
Składniki:
    1/2 kostki masła
    1 szklanka cukru
    1 litr mleka pasteryzowanego świeżego
    500 ml śmietany lub jogurtu naturalnego
    2 cukry waniliowe
    5 jajek
    bakalie (orzechy, wiórki kokosowe, płatki migdałów, rodzynki, owoce kandyzowane, skórka pomarańczowa, to co lubimy)
                    
                
 
            
            
            
            
         
     
    
            
                Sposób przyrządzenia:
                Mleko zagotować z cukrem. Śmietanę lub jogurt naturalny rozbić z cukrem waniliowym i jajkami. Wlać do gorącego mleka i mieszając zagotować aż się rozdzieli serwetka. Odcedzić na czystej ściereczce i ostudzić. Masło utrzeć na gładką masę. Do utartego masła dodać po trochu masę serową, a następnie ulubione bakalie.Wyłożyć do natłuszczonej formy i schłodzić w lodowce. Smacznego!
                
              
    
	
 
 
    
        © 2008-2025 MedFood Group SA
                
            
            
                    
     
    Do góry
    
    
        Chcesz być na bieżąco z Familie.pl?
    
    zamknij
    
        Dołącz do nas na Facebooku 
        
     
	
	
	
	
	
        
 
Komentarze
Nie ma jeszcze żadnych komentarzy. Dodaj pierwszy!
Zaloguj się, aby zamieścić komentarz.