ŻUREK Z ŻEBERKAMI W CHLEBIE - przepis. Przepisy na Zupy, ciasta, drugie dania, przystawki, napoje, desery, zupy.
        
            Znajdź nas na 
            
                
            
        
     
 
  
  
    
    
    
        ŻUREK Z ŻEBERKAMI W CHLEBIE
        
		
			
		Załóż konto lub zaloguj się, aby być pierwszą osobą, której to smakuje!	
	 
 
        
     
    
        
            
                
                
                    
                    
                    
                        •	½ szklanki zakwasu na żur
•	600 g żeberek
•	2 cebule
•	2 łyżki mąki
•	¾ szklanki śmietany
•	3 marchewki, 2 pietruszki, kawałek selera
•	1 łyżka chrzanu
•	5 ziarenek ziela angielskiego
•	liść laurowy, pieprz, sól, majeranek, kminek
•	4 jajka
•	posiekana natka pietruszki 
                    
                
 
            
            
            
            
         
     
    
            
                Sposób przyrządzenia:
                Marchewki, pietruszki i selera obierz i pokój w słupki. Cebule obierz i pokrój w kostkę. Włóż do garnka razem z żeberkami, dodaj listek laurowy, ziele angielskie, ziarenka pieprzu i sól. Gotuj ok. godziny na małym ogniu pod przykryciem. Do wywaru dodaj zakwas i chrzan, zagotuj. Śmietanę wymieszaj z mąką, wlej do zupy i zagotuj. Przypraw do smaku solą, majerankiem i kminkiem. Jajka ugotuj na twardo. Ostudź, obierz i pokrój na ćwiartki. Żurek posyp posiekaną natką pietruszki, podawaj z pieczywem.   
 
                
              
    
    
    
    
    
    
 
    
	
 
 
    
        © 2008-2025 MedFood Group SA
                
            
            
                    
     
 
    Do góry
    
    
        Chcesz być na bieżąco z Familie.pl?
    
    zamknij
    
        Dołącz do nas na Facebooku 
        
     
 
	
	
	
	
	
        
 
Komentarze
Nie ma jeszcze żadnych komentarzy. Dodaj pierwszy!
Zaloguj się, aby zamieścić komentarz.