•	10 dag wędzonego boczku (dodatkowo kilka cienkich plasterków boczku do dekoracji)
•	3 łyżki mąki
•	700 ml mleka
•	15 dag szynki
•	500 ml rosołu
•	100 ml śmietanki
•	Słodka papryka, sól, pieprz
•	Natka pietruszki
•	6 jajek
Jajka ugotować na twardo, ostudzić, obrać i pokroić na połówki.
Boczek pokroić w drobną kostkę i wytopić na patelni. Następnie oprószyć mąką i zasmażyć na małym ogniu, aż skwarki i mąka zrumienią się na złoty kolor. Stale mieszając cienkim strumieniem dolać 2 szklanki mleka.
Resztę mleka (200 ml) zmiksować z szynką, połączyć z rosołem. Następnie dolać do zupy i mieszając zagotować. Doprawić solą, pieprzem i słodką papryką. Zabielić śmietanką.
Gotową zupę rozlać na talerze, udekorować plasterkami boczku podsmażonymi na suchej patelni, połówkami jajek i natką pietruszki.