•	½ kg piersi z kurczaka
•	1 marchewka
•	1 por
•	3 ząbki czosnku
•	1 łyżka suszonych ziół
•	Sól, pieprz, masło
Do panierowania:
•	1 jajko
•	Mąka i bułka tarta
•	Olej do smażenia
Pierś kurczaka myjemy, osuszamy i kroimy w plastry około 1cm, Następnie rozbijamy, nacieramy przeciśniętym przez praskę czosnkiem oraz posypujemy solą i pieprzem.
 Marchewkę obieramy i ścieramy na tarce o grubych oczkach. Pora kroimy w półplasterki.
Masło rozgrzewamy na patelni, wrzucamy warzywa, przyprawiamy mieszanką suszonych ziół, solą i pieprzem, dusimy aż zmiękną.
 Na każdy kawałek piersi nakładamy farsz, ciasno zwijamy. Panierujemy w mące, jajku i bułce tartej. Smażymy z każdej strony na rozgrzanym oleju na złoty kolo