TIRAMISU - przepis. Przepisy na Ciasta bez pieczenia, ciasta, drugie dania, przystawki, napoje, desery, zupy.
        
            Znajdź nas na 
            
                 
            
        
     
 
  
  
    
    
    
        TIRAMISU
        
		
			
		Załóż konto lub zaloguj się, aby być pierwszą osobą, której to smakuje!	
	 
 
    
        
            
                
                
                    
                    
                    
                        •	25 dag serka mascarpne
•	2 żółtka
•	4 łyżki cukru
•	1 łyżka cukru waniliowego
•	2 łyżki likieru amaretto (ewentualnie kilka kropel aromatu migdałowego)
•	15 dag podłużnych biszkoptów
•	2 filiżanki mocnego naparu z kawy
•	2 łyżki ciemnego kakao
•	1 płaska łyżka żelatyny
                    
                
 
            
            
            
            
         
     
    
            
                Sposób przyrządzenia:
                Żółtka utrzyj z cukrem, cukrem waniliowym i amaretto. Połącz z serkiem mascarpone. Żelatynę rozpuść w niewielkiej ilości wody i dodaj do serka, dokładnie wymieszaj.
Dno prostokątnego naczynia wyłóż biszkoptami maczanymi w kawie. Przykryj połową masy serowej, potem znów biszkoptami nasączonymi kawą i resztą masy serowej.
Wierzch deseru wyrównaj. Za pomocą sitka oprósz ciemnym kakao.  Deser wstaw na kilka godzin do lodówki.
 
                
              
    
	
 
 
    
        © 2008-2025 MedFood Group SA
                
            
            
                    
     
    Do góry
    
    
        Chcesz być na bieżąco z Familie.pl?
    
    zamknij
    
        Dołącz do nas na Facebooku 
        
     
	
	
	
	
	
        
 
Komentarze
Nie ma jeszcze żadnych komentarzy. Dodaj pierwszy!
Zaloguj się, aby zamieścić komentarz.