CIASTO:
•	15 dag mąki
•	5 dag cukru pudru
•	10 dag masła
•	1 łyżka śmietany
MASA KAJMAKOWA:
•	10 dag mleka w proszku
•	15 dag cukru
•	10 dag masła
•	1 opakowanie cukru waniliowego
•	50 ml wody
DO DEKORACJI:
•	 Bakalie( rodzynki, morele suszone, orzechy, kandyzowana skórka pomarańczowa), ryż preparowany
Mąkę posiekać z masłem i cukrem pudrem. Dodać śmietanę i zagnieść gładkie ciasto. Uformować kule, zawinąć w folię i wstawić do lodówki na 1 godzinę.
Na wysypanej mąką stolnicy rozwałkować ciasto na placek grubości 0,5 cm. Wylepić nim formę wyłożoną papierem do pieczenia. Piec ok. 20 minut w piekarniku nagrzanym do 200oC.
Przygotować masę kajmakową: mleko w proszku, cukier i cukier waniliowy wsypać do miski, dolać wrzącą wodę i ubijać do momentu, aż wszystkie składniki dokładnie połączą się ze sobą. Na końcu dodać stopione masło i ubijać z pozostałymi składnikami na jednolitą masę.
Masę kajmakową rozprowadzić na upieczonym, ciepłym jeszcze spodzie mazurka i ozdobić bakaliami.