Domowy rosół z krajanką - przepis. Przepisy na Zupy warzywne, ciasta, drugie dania, przystawki, napoje, desery, zupy.
        
            Znajdź nas na 
            
                
            
        
     
 
  
  
    
    
    
        Domowy rosół z krajanką
        
		
			
		Załóż konto lub zaloguj się, aby być pierwszą osobą, której to smakuje!	
	 
 
        
     
    
        
            
                
                
                    
                    
                    
                        - kura rosołowa (ok. 1,5 kg) – 1 szt.
- wołowina rosołowa  - 0,5 kg
- woda – 4 l
- marchew - 300 g
- pietruszka – 200 g
- seler – 150 g
- mały por – 1 szt.
- cebula – 1 szt.	
- mały pęczek koperku
- sól, sos sojowy jasny do smaku
- Makaron Międzybrodzki Krajanka – 1 opakowanie
- natka pietruszki - 3-4 gałązki
                    
                
 
            
            
            
            
         
     
    
            
                Sposób przyrządzenia:
                Do garnka z wodą wkładamy przygotowaną kurę, wołowinę oraz obrane warzywa. Należy wszystko posolić i gotować na wolnym ogniu około 1,5 godziny. Aby uzyskać lepszy smak dodajemy przed końcem gotowania mały pęczek koperku oraz podsmażoną na złoto cebulę. Rosół doprawiamy sosem sojowym. W tym samym czasie gotujemy Makaron Międzybrodzki typu krajanka według zaleceń na jego opakowaniu, a później hartujemy w zimnej wodzie. Gotową zupę podajemy z makaronem oraz pokrojoną natką pietruszki.
                
              
    
    
    
    
    
    
 
    
	
 
 
    
        © 2008-2025 MedFood Group SA
                
            
            
                    
     
 
    Do góry
    
    
        Chcesz być na bieżąco z Familie.pl?
    
    zamknij
    
        Dołącz do nas na Facebooku 
        
     
 
	
	
	
	
	
        
 
Komentarze
Nie ma jeszcze żadnych komentarzy. Dodaj pierwszy!
Zaloguj się, aby zamieścić komentarz.