Omlet z szynką, szparagami i sosem serowym - przepis. Przepisy na Placki i naleśniki, ciasta, drugie dania, przystawki, napoje, desery, zupy.
        
            Znajdź nas na 
            
                 
            
        
     
 
  
  
    
    
        Przepisy » 
         Omlet z szynką, szparagami i sosem serowym    
 
    
        Omlet z szynką, szparagami i sosem serowym
        
		
			
		Załóż konto lub zaloguj się, aby być pierwszą osobą, której to smakuje!	
	 
 
    
        
            
                
                
                    
                    
                    
                        - 5-6 szt. szparagów zielonych                
- 4 plasterki szynki parzonej             
- 2 łyżeczki masła                               
- 3 jajka                                      
- 1 garść młodego szpinaku 
- sól, pieprz do smaku
- Sos serowy Tarsmak
                    
                
 
            
            
            
            
         
     
    
            
                Sposób przyrządzenia:
                Szparagi umyć, odciąć zdrewniałe końcówki 
 i gotować w osolonej wodzie ze szczyptą cukru ok. 8 minut. Szynkę pokroić w kostkę, krótką chwilę podsmażyć na łyżce masła, a następnie dodać szparagi.
Do miseczki wybić jajka, doprawić solą, pieprzem i energicznie roztrzepać trzepaczką. Dodać posiekany szpinak, wymieszać i usmażyć na wolnym ogniu z obu stron na łyżeczce masła.
Na gorącego omleta wyłożyć szparagi z szynką, polać sosem serowym i zwinąć.
                
              
    
	
 
 
    
        © 2008-2025 MedFood Group SA
                
            
            
                    
     
    Do góry
    
    
        Chcesz być na bieżąco z Familie.pl?
    
    zamknij
    
        Dołącz do nas na Facebooku 
        
     
	
	
	
	
	
        
 
Komentarze
Nie ma jeszcze żadnych komentarzy. Dodaj pierwszy!
Zaloguj się, aby zamieścić komentarz.