- filet z indyka                         100 g
- polędwiczka wieprzowa       100 g
- schab bez kości                     100 g
- olej                                            2 łyżki
Przyprawy:
- do indyka: sól, kurkuma, miód, musztarda, imbir
- do polędwiczki: sól, pieprz czarny, pieprz ziołowy, czosnek, majeranek
- do schabu: sól, papryka słodka, płatki chilli, zioła prowansalskie
Mięso oczyścić z błonek, umyć, lekko rozklepać tłuczkiem, doprawić poszczególnymi przyprawami, a następnie natłuścić olejem i odstawić do lodówki na minimum godzinę. Każdy kawałek nadziać na dwie szpadki do szaszłyków i zgrillować na średnio rozgrzanym ruszcie z obydwu stron. Podawać z musztardą sarepską Tarsmak.
Smacznego!
Autor przepisów: Robert Muzyczka, Szef Kuchni Dworu Korona Karkonoszy.