lilu1982 rozsmakował(a) się w tym!
1. Aby pyszne ciasto przygotować: 
weź miskę dużą, wrzuć wszystkie składniki 
i nie zapomnij ich dobrze ze sobą rozmasować.
2.Następnie podziel ciasto na części dwie, 
jedną rozłóż na blaszce – niech 20 minut piecze się! 
3.Teraz na orzeszki najwyższa pora – 
zmieszaj wszystkie składniki i smaż aż ładnie się połączą, 
wierzch ciasta przepięknie wykończą!
Ułóż je na drugiej części surowego ciasta 
i zapiekaj w piekarniku gorącym minut dwadzieścia – 
zrobisz wrażenie nawet na teściach :)
4.Aby pyszny krem budyniowy otrzymać
odlej troszkę mleka do szklanki – potem może się przydać. 
Do garnka wlej resztę mleka, 
dorzuć też cukier i margaryny odłamki, niech się rozpuszcza, 
a Ty wróć do szklanki. 
Wsyp do niej mąki i wymieszaj ładnie –
jak w garnku zacznie bulgotać zaklep budyń – 
niech Ci się żadna grudka nie wkradnie!
5.Gorący budyń od razu wylewaj na ciasto, 
a na to z orzechami warstwa 
– poczekaj aż wystygnie – 
i udanego obżarstwa!!! :)
Komentarze
Nie ma jeszcze żadnych komentarzy. Dodaj pierwszy!
Zaloguj się, aby zamieścić komentarz.