Pierogi drożdżowe z rybą . - przepis. Przepisy na Potrawy z ryb, ciasta, drugie dania, przystawki, napoje, desery, zupy.
        
            Znajdź nas na 
            
                 
            
        
     
 
  
  
    
    
    
        Pierogi drożdżowe z rybą .
        
		
			
		Załóż konto lub zaloguj się, aby być pierwszą osobą, której to smakuje!	
	 
 
    
        
            
                
                
                    
                    
                    
                        1 /2 kg mąki
4 dag drożdży
12 dag masła
370 ml mleka
1 łyżeczka cukru
Farsz :
1 strąk czerwonej papryki
1 strąk żółtej papryki
oliwa
curry
bazylia
sól
pieprz
2 cebule
1 łyżka posiekanej natki
1 puszka sardynek w sosie własnym
jajko                    
                
 
            
            
            
            
         
     
    
            
                Sposób przyrządzenia:
                1 . Drożdże połącz w ciepłym mleku i cukrem , odstaw na 10 minut . Dodaj mąkę i masło , oprósz solą , zagnieć . Odstaw na 10 minut . 
2 . Farsz : cebulę i papryki pokrój , podduś na oliwie . Przypraw , ostudź . Dodaj sardynki i natkę , przypraw , połącz . Z ciasta formuj placki , ułóż farsz . Brzegi posmaruj roztrzepanym jajkiem , sklej . Wierzchy posmaruj jajkiem . Piecz 20 minut w 200 stopniach C .
                
              
    
	
 
 
    
        © 2008-2025 MedFood Group SA
                
            
            
                    
     
    Do góry
    
    
        Chcesz być na bieżąco z Familie.pl?
    
    zamknij
    
        Dołącz do nas na Facebooku 
        
     
	
	
	
	
	
        
 
Komentarze
Nie ma jeszcze żadnych komentarzy. Dodaj pierwszy!
Zaloguj się, aby zamieścić komentarz.