Łosoś pod kruszoną pierzynką - przepis. Przepisy na Potrawy z ryb, ciasta, drugie dania, przystawki, napoje, desery, zupy.
        
            Znajdź nas na 
            
                 
            
        
     
 
  
  
    
    
    
        Łosoś pod kruszoną pierzynką
        
        
     
    
        
            
                
                
                    
                    
                    
                        Filet z łososia
Kruszonka:
* 3 ząbki czosnku / rozdrobnione
* odrobina żółtego sera / starkowanego
* ok. 3 łyżki bułki tartej
* 1-2 łyżki masła
* łyżeczka zielonego pesto
* garść orzechów laskowych (rozdrobnionych)
* natka pietruszki / posiekana - dla koloru i smaczku
* przyprawy: słodka papryka, sól morska, pieprz odrobina ziół prowansalskich                     
                
 
            
            
            
            
         
     
    
            
                Sposób przyrządzenia:
                Składniki kruszonki wymieszać. Ma to dosyć sypką konsystencję. Filety ułożyć na folii aluminiowej, by nie przywarły do blaszki (mniej zmywania), posmarowanej oliwą. Na filety układamy sowitą porcję kruszonki by całość przykryć i przyklepujemy.Piec 20 min. w temp. 200 stopni. (nie robimy papilotów z folii aluminiowej, pieczemy bez zawijania)
Do tego super smakuje kuskus (doprawiony kurkumą, curry, papryką i solą) oraz sałata wg uznania :-)
Banalnie proste a smakuje wytwornie.
                
              
    
	
 
 
    
        © 2008-2025 MedFood Group SA
                
            
            
                    
     
    Do góry
    
    
        Chcesz być na bieżąco z Familie.pl?
    
    zamknij
    
        Dołącz do nas na Facebooku 
        
     
	
	
	
	
	
        
 
Komentarze
Nie ma jeszcze żadnych komentarzy. Dodaj pierwszy!
Zaloguj się, aby zamieścić komentarz.