•	2 średnie cukinie
•	500 g mięsa mielonego
•	2 cebule 
•	1 świeża papryka
•	4 ząbki czosnku
•	½ pęczka natki pietruszki
•	2 pomidory
•	300 g sera żółtego Gouda MSM Mońki
•	zioła prowansalskie, sól, pieprz do smaku
Cukinię umyć, przeciąć na pół i wydrążyć środek. Do mięsa dodać pokrojoną w kostkę cebulę, pokrojoną w kostkę paprykę, wyciśnięty czosnek, zioła prowansalskie, posiekaną natkę oraz sól i pieprz do smaku. Dołożyć także ok. 200 g sera żółtego pokrojonego w kostkę, wszystko dokładnie wymieszać i napełnić cukinie. Na mięso położyć pokrojonego w cząstki pomidora i posypać pozostałym serem startym na tarce. Tak przygotowane cukinie wyłożyć na natłuszczoną blaszkę i piec w temperaturze 180°C przez ok. 45 - 50 minut. Smacznego!