Niskokaloryczna sałatka z tuńczykiem i sosem czosnkowym - przepis. Przepisy na Sałatki, ciasta, drugie dania, przystawki, napoje, desery, zupy.
        
            Znajdź nas na 
            
                 
            
        
     
 
  
  
    
    
        Przepisy » 
         Niskokaloryczna sałatka z tuńczykiem i sosem czosnkowym    
 
    
        Niskokaloryczna sałatka z tuńczykiem i sosem czosnkowym
        
        
     
    
        
            
                
                
                    
                    
                    
                        - 100 g ryżu parabolicznego
- 2 garście groszku świeżego lub mrożonego
- papryka świeża czerwona
- 3 łyżki kukurydzy konserwowej
- 1 puszka tuńczyka w kawałkach sosie własnym (130 g)
- sos czosnkowy Tarsmak
- pieprz do smaku
                    
                
 
            
            
            
            
         
     
    
            
                Sposób przyrządzenia:
                Ryż ugotować do miękkości w osolonej wodzie, odcedzić i wystudzić. Dodać zielony groszek, pokrojoną w kostkę paprykę, kukurydzę i cząstki tuńczyka. Doprawić do smaku pieprzem, dodać sos czosnkowy Tarsmak i wymieszać.
 
Przepis przygotował Robert Muzyczka, Szef Kuchni Dworu Korona Karkonoszy.
 
                
              
    
	
 
 
    
        © 2008-2025 MedFood Group SA
                
            
            
                    
     
    Do góry
    
    
        Chcesz być na bieżąco z Familie.pl?
    
    zamknij
    
        Dołącz do nas na Facebooku 
        
     
	
	
	
	
	
        
 
Komentarze
Zaloguj się, aby zamieścić komentarz.