Rogalikiz nadzieniem z marmolady. - przepis. Przepisy na Ciasteczka, ciasta, drugie dania, przystawki, napoje, desery, zupy.
        
            Znajdź nas na 
            
                 
            
        
     
 
  
  
    
    
        Przepisy » 
         Rogalikiz nadzieniem z marmolady.    
 
    
        Rogalikiz nadzieniem z marmolady.
        
		
			
					usia rozsmakował(a) się w tym!			
	 
 
    
        
            
                
                
                    
                    
                    
                        1 kostka tłuszczu, 3 szklanki mąki, 1 jajko, 10 dkg drożdży, 8 łyżek mleka, szczypta soli, marmolada twarda.                    
                
 
            
            
            
            
         
     
    
            
                Sposób przyrządzenia:
                Drożdże rozpuścić w mleku, ale nie gotować!. Przestudzić. Ze wszystkich składników zagnieść ciasto, dadając rozpuszczone drożdże. Odstawić na pół godziny w ciepłe miejsce, aby ciasto wyrosło. Znów zagnieść ciasto. Rozwałkować, kroić na kwadraty. Nałożyć marmoladę, zawinąć cztery rogi i piec w piekarniku jakieś 10-15 minut, do czasu, aż rogaliki będą złociste. Po upieczeniu polukrować.
Smacznego:)
                
              
    
	
 
 
    
        © 2008-2025 MedFood Group SA
                
            
            
                    
     
    Do góry
    
    
        Chcesz być na bieżąco z Familie.pl?
    
    zamknij
    
        Dołącz do nas na Facebooku 
        
     
	
	
	
	
	
        
 
Komentarze
Nie ma jeszcze żadnych komentarzy. Dodaj pierwszy!
Zaloguj się, aby zamieścić komentarz.