Sałatka z jarmużu z sosem musztardowo-miodowy - przepis. Przepisy na Sałatki warzywne, ciasta, drugie dania, przystawki, napoje, desery, zupy.
        
            Znajdź nas na 
            
                 
            
        
     
 
  
  
    
    
        Przepisy » 
           Sałatka z jarmużu z sosem musztardowo-miodowy    
 
    
          Sałatka z jarmużu z sosem musztardowo-miodowy
        
        
     
    
        
            
                
                
                    
                    
                    
                        - 6-7 liści jarmużu 
- ¼ żółtego melona
- 100 g czerwonych winogron
- 100 g sera żółtego typu Radamer  
- 100 g pestek dyni
Na sos:
- pieprz grubo zmielony do smaku
- 3 łyżki musztardy marki Tarsmak
- 3 łyżki miodu
- sok z połówki cytryny
- 3 łyżki oleju       
                    
                
 
            
            
            
            
         
     
    
            
                Sposób przyrządzenia:
                Liście jarmużu dokładnie umyć, wyciąć i odrzucić twarde części, a resztę poszarpać. Melona obrać, pokroić w cząstki. Winogrona przeciąć na pół, a ser pokroić w kostkę. Dodać uprażone na suchej patelni pestki dyni, przygotowany wcześniej sos musztardowo-miodowy i wymieszać. Gotową sałatkę oprószyć świeżo zmielonym pieprzem.
Przepis przygotował Robert Muzyczka, Szef Kuchni - Dwór Korona Karkonoszy.
                
              
    
	
 
 
    
        © 2008-2025 MedFood Group SA
                
            
            
                    
     
    Do góry
    
    
        Chcesz być na bieżąco z Familie.pl?
    
    zamknij
    
        Dołącz do nas na Facebooku 
        
     
	
	
	
	
	
        
 
Komentarze
Zaloguj się, aby zamieścić komentarz.