Mazurek z białek na waflu.  - przepis. Przepisy na Inne ciasta, ciasta, drugie dania, przystawki, napoje, desery, zupy.
        
            Znajdź nas na 
            
                 
            
        
     
 
  
  
    
    
    
        Mazurek z białek na waflu. 
        
		
			
		Załóż konto lub zaloguj się, aby być pierwszą osobą, której to smakuje!	
	 
 
    
        
            
                
                
                    
                    
                    
                        - 5 białek
- 1 szklanka cukru
- 3/4  szklanki mąki
- 15 dag zmielonych orzechów włoskich oraz migdałów
- 1 opakowanie cukru waniliowego
- 1 okrągły wafel do wyłożenia tortownicy
Dekoracja -  lukier: białko, 3/4 szklanki cukru pudru, kilka kropli soku cytrynowego, kilka kropli olejku cytrynowego, migdały, kolorowe lukrowe pisaki
                    
                
 
            
            
            
            
         
     
    
            
                Sposób przyrządzenia:
                 
Ubijamy białka na sztywno pod koniec ubijania dodajemy etapami cukier i cukier waniliowy. Do ubitej masy dodajemy przesianą przez sito mąkę,  zmielone orzechy i migdały, całość po woli mieszamy szpatułką. Dno tortownicy wykładamy waflem, brzegi  smarujemy masłem, posypujemy mąką, przekładamy jednolitą masę mazurkową. Pieczemy ok. 30- 40 minut w temperaturze 180 stopni. Po wystygnięciu dekorujemy. 
Smacznego i Wesołych Świata!
                
              
    
	
 
 
    
        © 2008-2025 MedFood Group SA
                
            
            
                    
     
    Do góry
    
    
        Chcesz być na bieżąco z Familie.pl?
    
    zamknij
    
        Dołącz do nas na Facebooku 
        
     
	
	
	
	
	
	
	
        
 
Komentarze
Nie ma jeszcze żadnych komentarzy. Dodaj pierwszy!
Zaloguj się, aby zamieścić komentarz.