Bezglutenowy blok czekoladowo - waniliowy - przepis. Przepisy na Desery zimne, ciasta, drugie dania, przystawki, napoje, desery, zupy.
        
            Znajdź nas na 
            
                 
            
        
     
 
  
  
    
    
        Przepisy » 
         Bezglutenowy blok czekoladowo - waniliowy    
 
    
        Bezglutenowy blok czekoladowo - waniliowy
        
		
			
		Załóż konto lub zaloguj się, aby być pierwszą osobą, której to smakuje!	
	 
 
    
        
            
                
                
                    
                    
                    
                         400g mleka w proszku
200g masła
1/2 szklanki wody
250g cukru
4 łyżki kakao
kilka kropel ekstraktu waniliowego
100g suszonej żurawiny
100g różnych orzechów
100g ryżu preparowanego
100g bezglutenowych herbatników                    
                
 
            
            
            
            
         
     
    
            
                Sposób przyrządzenia:
                W garnuszku rozpuszczamy połowę masła, połowę cukru i połowę wody z czterema łyżkami kakao. Po rozpuszczeniu dodajemy po połowie żurawiny, orzechów, pokruszonych herbatników i ryżu, mieszamy dokładnie. Na końcu wsypujemy mleko w proszku i mieszamy do połączenia wszystkich składników. Wylewamy do keksówki (użyłam silikonowej, w przypadku zwykłej należy ją wcześniej wyłożyć folią spożywczą).
Analogicznie postępujemy z drugą połową składników, tylko zamiast kakao dodajemy ekstrakt waniliowy. Gotową masę wylewamy na ciemną warstwę. Chłodzimy w lodówce przez kilka godzin.
                
              
    
	
 
 
    
        © 2008-2025 MedFood Group SA
                
            
            
                    
     
    Do góry
    
    
        Chcesz być na bieżąco z Familie.pl?
    
    zamknij
    
        Dołącz do nas na Facebooku 
        
     
	
	
	
	
	
        
 
Komentarze
Nie ma jeszcze żadnych komentarzy. Dodaj pierwszy!
Zaloguj się, aby zamieścić komentarz.