Ciastka bezglutenowe - przepis. Przepisy na Ciasteczka, ciasta, drugie dania, przystawki, napoje, desery, zupy.
        
            Znajdź nas na 
            
                 
            
        
     
 
  
  
    
    
    
        Ciastka bezglutenowe
        
		
			
		Załóż konto lub zaloguj się, aby być pierwszą osobą, której to smakuje!	
	 
 
    
        
            
                
                
                    
                    
                    
                        ilość sztuk: 12 ciasteczek
2 białka
1 szczypta soli
1/2 szklanki cukru (lub nieco mniej)
2 szklanki wiórków kokosowych
                    
                
 
            
            
            
            
         
     
    
            
                Sposób przyrządzenia:
                Przygotowanie: 15min. 
Gotowanie: 12min.  
Gotowe w: 27min. 
1. Rozgrzać piekarnik do 190 stopni C. Lekko wysmarować tłuszczem dużą blachę.
2. Miksować białka z solą aż powstanie miękka piana. Nadal stale miksując na dużych obrotach, dodawać po łyżce cukru aż piana będzie sztywna i błyszcząca. Dodać wiórki i delikatnie wymieszać łyżką. Nakładać po łyżce masy na przygotowaną blachę, pozostawiając miejsce pomiędzy ciastkami.
3. Piec przez około 12 minut.
                
              
    
	
 
 
    
        © 2008-2025 MedFood Group SA
                
            
            
                    
     
    Do góry
    
    
        Chcesz być na bieżąco z Familie.pl?
    
    zamknij
    
        Dołącz do nas na Facebooku 
        
     
	
	
	
	
	
        
 
Komentarze
Nie ma jeszcze żadnych komentarzy. Dodaj pierwszy!
Zaloguj się, aby zamieścić komentarz.