Łosoś z rusztu z sosem czosnkowym - przepis. Przepisy na Dania z grilla, ciasta, drugie dania, przystawki, napoje, desery, zupy.
        
            Znajdź nas na 
            
                 
            
        
     
 
  
  
    
    
        Przepisy » 
         Łosoś z rusztu z sosem czosnkowym    
 
    
        Łosoś z rusztu z sosem czosnkowym
        
        
     
    
        
            
                
                
                    
                    
                    
                        4 dzwonka świeżego łososia (ok. 2cm)                                          
sok z jednej cytryny                              
sól, pieprz grubo mielony                      
olej   
sos czosnkowy marki Tarsmak                                            
                    
                
 
            
            
            
            
         
     
    
            
                Sposób przyrządzenia:
                Łososia doprawić solą, świeżo zmielonym pieprzem i dokładnie skropić sokiem z cytryny. Odstawić do lodówki na pół godziny. Następnie wysmarować olejem folię aluminiową i zawinąć w nią każde dzwonko. Tak przygotowanego łososia piec na ruszcie na średnim ogniu ok. 6-7 minut z każdej strony.
Podawać z sosem czosnkowym marki Tarsmak.
 
Smacznego!
                
              
    
	
 
 
    
        © 2008-2025 MedFood Group SA
                
            
            
                    
     
    Do góry
    
    
        Chcesz być na bieżąco z Familie.pl?
    
    zamknij
    
        Dołącz do nas na Facebooku 
        
     
	
	
	
	
	
        
 
Komentarze
Nie ma jeszcze żadnych komentarzy. Dodaj pierwszy!
Zaloguj się, aby zamieścić komentarz.