KRUPNIK z miętą i tymiankiem - przepis. Przepisy na Napoje alkoholowe, ciasta, drugie dania, przystawki, napoje, desery, zupy.
        
            Znajdź nas na 
            
                 
            
        
     
 
  
  
    
    
    
        KRUPNIK z miętą i tymiankiem
        
		
			
		Załóż konto lub zaloguj się, aby być pierwszą osobą, której to smakuje!	
	 
 
    
        
            
                
                
                    
                    
                    
                        * 5 goździków
* mięta
* kawałek cynamonu
* szczypta tymianku
* szczypta imbiru
* 1/4 laska wanilii
* kawałek skórki pomarańczowej
* 2/3 szklanki wody
* 1/2 szklanki miodu
* 1 szklanka spirytusu                    
                
 
            
            
            
            
         
     
    
            
                Sposób przyrządzenia:
                Wszystkie przyprawy i zioła, prócz skórki pomarańczowej gotowac pod przykryciem, pod koniec włożyc skórkę pomarańczową. Odparować płyn do 1/4 szklanki. Wywar dodać do miodu i zagotować. Zdjąć z ognia, powoli wlać spirytus, jeszcze raz postawić na ogniu i podgrzać. Przecedzić i podawać bardzo gorący w kieliszkach do wódki!
                
              
    
	
 
 
    
        © 2008-2025 MedFood Group SA
                
            
            
                    
     
    Do góry
    
    
        Chcesz być na bieżąco z Familie.pl?
    
    zamknij
    
        Dołącz do nas na Facebooku 
        
     
	
	
	
	
	
        
 
Komentarze
Nie ma jeszcze żadnych komentarzy. Dodaj pierwszy!
Zaloguj się, aby zamieścić komentarz.